L’Ajuntament subvenciona la quota d’autònom a 41 persones

I en contracta vuit més en situació d’atur

 

L’Ajuntament de Manacor anuncià el passat mes de juny la subvenció del primer any de quota a les persones que es donin d’alta d’autònom. La convocatòria de concessió directa de subvencions destinades a persones emprenedores per al foment de l’ocupació al municipi de Manacor, ha conclòs amb la subvenció de 41 persones que s’han donat d’alta com a autònomes al municipi de Manacor durant el 2021, amb un total de 29.520 euros. Les 41 persones subvencionades corresponen a la Línia 1 pel foment de l’autoocupació de les persones autònomes que desenvolupin l’activitat empresarial al municipi de Manacor.

Així mateix, en el marc de la línia 2 de la mateixa subvenció i que fa referència a la contractació de persones treballadores, creació de nous llocs de treball i foment de l’ocupació mitjançant la contractació de persones en situació d’atur, l’Ajuntament de Manacor ha subvencionat la contractació de 8 persones aturades al municipi de Manacor durant el passat 2021, el que representa una despesa de 7.000 euros.

D’aquesta manera, s’han gastat 36.520 euros de la convocatòria de 50.000 euros.

«L’Ajuntament de Manacor ha contribuït amb aquesta subvenció a millorar la situació econòmica de 49 professionals del municipi, el que suposa un efecte multiplicador per a l’economia local», ha assegurat la delegada de Desenvolupament Local, Núria Hinojosa.

Certificat digital per a persones físiques

L’àrea de Desenvolupament Local ha expedit en només sis mesos 285 certificats digitals, que contenen les dades identificadores de la persona i permeten d’identificar-se a internet i intercanviar informació amb altres persones i organismes amb la garantia que només ell i el seu interlocutor hi poden accedir. Les persones interessades a obtenir el certificat digital poden acudir a les oficines municipals del carrer Major, 3r pis amb cita prèvia, que es pot aconseguir mitjançant la web www.sommanacor.cat o el 662351742.

Punt d’informació del Servei d’Ocupació

El punt d’informació del Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Manacor va atendre al llarg de 2021 un total de 213 persones, de les que 116 han estat de manera presencial.

D’aquestes consultes, 104 persones es varen derivar a recursos formatius i/o ocupacionals. Entre les consultes, destaquen les d’informació de recursos en recerca de feina (eines per a fer Currículums Vitae, directoris de recerca per sectors…), informació de la formació ocupacional o reglada, o els programes de foment de l’ocupació del SOIB “Reactiva”. En aquest sentit, el Servei d’Ocupació de Manacor ha donat informació perquè les persones puguin decidir les passes a fer, com per exemple mostrar eina digital de disseny de CV, o la manera de poder consultar la informació de formació del SOIB, o directament se’ls ha adreçat als recursos pertinents, com centres formatius, recursos en orientació laboral, cites per a demanda o per orientació del SOIB. També s’ha donat ajuda en la inscripció a llocs de feina de la convocatòria “Reactiva”.

Formació i assessorament per a emprenedors

La llançadora d’emprenedoria ‘Activa el teu projecte’, un programa de l’Ajuntament de Manacor de nova creació destinat a impulsar la posada en marxa de projectes empresarials de persones emprenedores ha comptat enguany amb 16 participants. El programa ‘Activa el teu projecte, va finalitzar amb 14 idees de negoci treballades durant cinc setmanes sota l’assessorament i formació gratuïts sobre diagnòstic i desenvolupament de les habilitats emprenedores, la validació de la idea com a model de negoci, la realització d’un pla d’acció i un pla d’empresa, entre d’altres.

Pel que fa a l’assessorament a emprenedors, el Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Manacor ha atès 27 peticions de persones interessades en desenvolupar un projecte empresarial, en recerca de finançament, en orientació empresarial, etcètera.

D’altra banda, el curs de Millora de l’estratègia de màrqueting digital del teu negoci ha comptat amb una participació de 15 persones.

Formació per a la recerca de feina

Pel que fa a la formació i recursos per a afrontar la recerca de feina, 23 persones han participat a la formació gratuïta que ha oferit l’Ajuntament de Manacor aquest 2021. Els participants han rebut formació sobre com preparar un currículum vitae, com afrontar una entrevista de feina, etcètera.

Convocatòria SOIB Dona 2021

El departament de Desenvolupament Local ha gestionat la contractació de 15 dones víctimes de violència masclista del projecte d’inserció laboral SOIB Dona i que han treballat a diferents departaments de l’Ajuntament de Manacor i en diferents categories.

Convocatòria SOIB Reactiva 2021

El departament de Desenvolupament Local ha gestionat la contractació de 51 treballadors de la convocatòria SOIB Reactiva 2021, un projecte que inclou i fomenta la contractació de persones aturades que no es poden inserir en el mercat laboral a causa de la crisi econòmica com a conseqüència de la COVID-19, per tal que puguin mantenir les seves competències professionals I millorar l’ocupabilitat. En total, han estat 51 persones contractades dividides en la Línia 1: joves desocupats menors de 30 anys (30 treballadors); Línia 2: desocupats de 30 anys o més, aturats de llarga durada. (11 treballadors); i Línia 3: desocupats de 30 anys o més, que no compleixen la condició d’aturats de llarga durada. (10 treballadors). Les persones contractades han fet feina en les categories d’oficials picapedrers, oficials manteniment, xofers, peons manteniment, peons cementeri, conserges, auxiliars administratius, graduats en història, en història de l’art, tècnics d’esports, de medi ambient, informadors ambientals, etcètera.

Becaris de Cooperació educativa

Gràcies al conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Manacor, la Universitat de les Illes Balears i altres universitats, han realitzat les pràctiques extracurriculars 9 becaris a diferents departaments del consistori, 3 al departament de Comerç, 1 al departament de Cultura, 2 al Museu d’Història de Manacor, 2 a la Institució Pública Antoni M. Alcover, i 1 a la Biblioteca Municipal de Manacor.

“Davant un any molt complicat econòmicament i socialment com ha estat 2021, feim un balanç positiu dels serveis que ha posat a l’abast dels ciutadans que volen millorar la seva situació professional l’Ajuntament de Manacor mitjançant el Servei d’Ocupació i el departament de Desenvolupament Local”, ha conclòs la delegada de l’àrea, Núria Hinojosa.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad