L’Ajuntament habilitarà un aparcament de 32 places a Cala Varques

Pla d’Intervenció en Àmbits Turístics de Mallorca preveu una ocupació màxima de la platja de 129 banyistes

 

L’ajuntament de Manacor habilitarà enguany un aparcament per a 32 vehicles a l’entrada del camí de Cala Varques per intentar descongestionar tant l’ocupació de la platja verge com el perill que suposa l’estacionament de cotxes a banda i banda de la carretera comarcal Porto Cristo-Portocolom, que deixa cada estiu imatges de saturació i famílies senceres intentant creuar com poden els dos carrils fins a arribar al camí d’entrada.

Així ho estipula el Pla d’Intervenció en Àmbits Turístics de Mallorca (PIAT) dissenyat pel Consell, que ja n’ha donat oficiosament el vist i plau perquè els ajuntaments afectats hi comencin a fer feina. L’annex VI del document parla del nombre màxim de places d’aparcament a platges aïllades a distints municipis, tenint en compte la seva superfície i el ratio de banyistes potencials (calculant un ratio de 15 metres quadrats per usuari). En el cas de Manacor, per Cala Varques (que té una superficie de 3.616,9 m2 i una superfície útil de 1.942,4 m2) li corresponen fins a 129 usuaris. Així i tenint en compte que per cada 4 s’estima 1 plaça d’aparcament, passen la trentena.

Segons explica el batle de Manacor, Miquel Oliver, l’ubicació del futur aparcament encara està pendent d’estudi, encara que es trobarà al principi de la camada entrant des de la carretera. Un solar que haurà de ser comprat o expropiat i que en qualsevol cas no s’asfaltarà. “Intentarem que ocupi en mínim espai possible tenint en compte la capacitat”. De la mateixa manera, està previst que s’instal·li “de forma visible des dels dos sentits de circulació” un marcador que indiqui clarament als conductors l’índex d’ocupació del pàrquing, perquè tot d’una sàpiguen quantes places resten lliures.

Les altres platges manacorines

Les altres platges verges manacorines contemplades en la PIAT hi són Cala Magraner (amb una superfície de 3.356,7 metres quadrats i 111 usuaris potencials) amb un aparcament previst per a 28 vehicles, Cala Pilota (de 1308,3 m2 i 53 usuaris) amb un pàrking de 13 o Cala Bota (1.650,7 m2 i 55 usuaris) i un aparcament per a 14. Aquestes dues tendrien uns terrenys comuns de 27 vehicles de capacitat.

Pel que fa al camí que va des del camí fins a l’arena, un espai tradicionalment en conflicte i pel qual hi ha una disputa privada amb el recurrent tancament de barreres, l’Ajuntament diu que s’intentarà arribar a un consens per obrir definitivament, encara que no descarta que, arribat el cas, s’hagin de trobar altre fórmules més contundents.

I és que tant el consistori manacorí com el Consell i el Govern, volen deixar clara una línia a seguir que no deixi tants de dubtes com fins ara. De fet la conselleria de Medi Ambient ja té damunt la taula la tramitació del pla de gestió dels espais Xarxa Natura 2000, pel qual quedarien regulats els usos de la zona de platges de Llevant, des de la Punta de n’Amer fins a Portocolom.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad