Darrers retocs per acabar l’ampliació del Simó Ballester

Estarà a punt per a l’inici del proper curs escolar 2022-2023

 

Les obres d’ampliació del col·legi públic Simó Ballester de Manacor arriben a les seves setmanes finals, després de més de 10 mesos de feina per rehabilitar i reestructurar per dedins l’edifici construït fa més de 10 anys on hi havia l’antic quarter militar dels Sementals. Aquests dies s’ha acabat de pintar i s’estan donant els darrers retocs perquè finalment el curs vinent s’hi puguin fer classes d’educació Infantil.

Cal recordar que l’IBISEC (l’òrgan de la conselleria d’Educació responsable de les infraestrutures) va treure a licitació les obres de reforma el 15 de desembre de 2020 per un pressupost de 1.645.228,20 euros (1.990.726 euros després d’impostos) i un temps de 10 mesos per finalitzar-les. Passats quasi tres mesos, pel mes de març de 2021 es van adjudicar a l’empresa manacorina Melchor Mascaró SA per un total de 1.345.961,19 euros.

Quantes aules tendrà?

El projecte té com a principal finalitat  l’adequació d’un edifici existent per a ús docent, intentant aprofitar el màxim possible la infraestructura existent de l’edifici dels Sementals, formant part de l’ampliació de les instal·lacions de l’actual CEPIEEM Simó Ballester de Manacor i adaptar-lo a la seva activitat com a centre integrat de música. El projecte inclou l’ampliació dels espais exteriors per destinar a pati escolar.

A la planta baixa es preveu situar-hi les estances destinades a l’escola infantil que consten de 6 aules, 2 sales de psicomotricitat, els banys d’alumnes i de personal a més de dues estances auxiliars. També es preveu una zona de vestíbul d’accés per les estances situades en planta primera. Aquest vestíbul està separat de l’espai destinat a l’escola infantil, de manera que no es puguin creuar els usuaris de l’escola infantil amb aquells que faran ús de les instal·lacions destinades als ensenyaments musicals.

A la planta primera s’ubicaran les dependències destinades a desenvolupar l’activitat musical, un total de 3 grans unitats funcionals. A la façana de l’Avinguda dels Pins de Sa Torre, les aules d’assaig individual i la sala de professors, a més dels serveis, un magatzem, un recinte per instal·lacions i l’ascensor que comunica els 3 nivells de l’edifici i 2 lluernaris.

Finalment a la façana del carrer Lepant s’hi situaran dues aules d’estudis no instrumentals, una estança que té ús de fonoteca videoteca i biblioteca i finalment una sala de majors dimensions destinada a usos polivalents. Totes aquestes accions beneficiaran a 381 alumnes.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad