La reforma de la plaça dels jutjats queda en l’aire

Cap empresa s’ha presentat a la primera convocatòria pel preu posat per l’Ajuntament 

 

La plaça situada devora els Jutjats d’Instrucció del Convent de Manacor, i que fins fa no massa es feia servir d’aparcament per a funcionaris, no podrà ser reformada en el temps que estava previst. La reforma per redefinir la batiada ara com a plaça de s’Hort des Frares, ha quedat en l’aire de moment. Cap empresa ha presentat una oferta definitiva en el primer plaç establert per l’ajuntament de Manacor, i s’haurà d’obrir un nou concurs.

Projecte de com quedarà la plaça un cop reformada

 

L’oferta va sortir a finals d’any per un preu de licitació de 89.000 euros. “La qüestió és hi ha poca obra perquè hi ha molta subcontractació, perquè no és tan paviment com jardí. Tal volta a finals d’any, quan les empreses ja s’han presentat a tots els concursos, s’hi poden veure més interessades o no…”, explica la regidora d’Urbanisme, Núria Hinojosa.

“Hem repassat el pressupost i sembla que és ajustat, per tant ho tornarem treure tot d’una que se pugui i provarem de contactar amb les empreses més locals, per assegurar que s’hi puguin presentar”, va afegir en el passat ple municipal. “Són projectes que se pengen a la plataforma de contractació pública i per tant estan a l’abast de qualsevol empresa espanyola”.

Característiques

El solar acollia l’antic aparcament dels Jutjats de la plaça dels Pares Creus i Font i Roig. El projecte preveu el disseny d’un jardí urbà, en una zona declarada Bé d’Interés Cultural (BIC), que forma part del Conjunt Històric de Es Claustre i del Convent. Segons el consistori els reculls històrics han determinat que en aquest emplaçament, al voltant del segle XVI, s’hi localitzava l’hort dels frares dominics, encara que en realitat es trobava una mica més enrera.

En aquest cas es vol posar en valor elements com la pedra arenisca, l’arbrat i la vegetació autòctona, l’aigua, les plantes aromàtiques, una pèrgola vegetal com a element d’ombra i la rehabilitació de les façanes adjacents. Pel que fa a les instal·lacions, també s’habiliten les xarxes de pluvials, d’enllumenat públic, reg i videovigilància.

Es preveu que el Jardí de s’Hort des Frares compti amb un tancament que eviti que quedi obert durant les nits, amb la intenció de fer prevaler la tranquil·litat i el civisme un cop tanqui la biblioteca municipal, situada a només vint metres. Les obres s’havien de licitar abans del mes d’agost i ser adjudicades abans que acabés 2021, després de la validació de la Comissió de Patrimoni de el Consell de Mallorca. Ara sabem que no serà així.

El projecte va a càrrec de l’arquitecte Maria Magdalena Fons, amb la col·laboració de Sebastià Febrer i Xavier Nicolau i l’assessorament de l’aparellador municipal, Antoni Puerto.

No hi haurà jocs infantils

En primera instància i segons havia anunciat l’Ajuntament en distintes ocasions, l’antiga zona d’aparcaments judicials (tancada des de fa ja uns anys al trànsit) havia de transformar-se en un espai per l’esbarjo infantil, amb jocs com passa a altres parcs que hi ha per l’estil al municipi. Finalment això no serà així i tota la superficie s’habilitarà com a jardí veïnal en una zona ja adoquinada i que ajudarà a la tranquilitat i l’esponjament urbà.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad