La rotonda de Baix des Cós consumeix a l’any l’aigua de 14 vivendes

Només el reg públic ja suposa el 4% del consum anual d’aigua de tota la ciutat

 

L’àrea de Medi Ambient de l’ajuntament de Manacor ha iniciat aquesta setmana el seu pla per eliminar la gespa ornamental de rotondes i avingudes i canviar-la per plantes més adaptades del clima mediterrani. L’objectiu final és estalviar aigua i no haver de gastar l’enorme quantitat anual de metres cúbics. Així i segons les dades que manegen els tècnics municipals, la rotonda de Baix des Cós (per la qual s’ha iniciat aquest pla) consumia pel seu manteniment fins a 914 tones d’aigua cada any. Tenint en compte que una casa on hi viuen entre dues i tres persones en gasta 66, ens dóna un resultat que la rotonda de devora el parc (de 1.000 m2 de superficie) consumia tant de líquid cada dotze mesos com 14 cases.

Unes xifres insostenibles a una zona de clima mediterrani o els estius són calurosos i on la pluviometria a l’hivern tampoc és suficient com per mantenir per ella sola una zona de gespa natural. D’aquesta manera i després de treure el verd de la part interior i deixar només el cercle exterior per tal que faci de barrera natural de fulles i brutícia, el consum baixarà en una tercera part (300 tones anuals). La part del mig s’emplenarà amb trossos d’escorça d’arbre i la sembra de plantes aromàtiques com el romaní.

Actualment el reg suposa el 4% del consum d’aigua de la ciutat, que és d’un milió de metres cúbics (tones) a l’any. La següent rotonda on probablement s’hi actuarà serà la de la plaça Batle Comes, a la barriada del Serralt, també de gespa en la seva totalitat. No es tocaran, en canvi, tots aquells espais de gespa practicables per la gent com les dels parcs.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad