Comença el pla per reduir les zones de gespa a Manacor

El principal argument és l’estalvi d’aigua per mantenir-les. Aquests són els espais que es veuran més afectats

 

La gran rotonda que hi ha entre el parc municipal i l’avinguda Baix des Cós és des d’ahir el punt de partida del nou pla municipal per reduir al mínim les zones de gespa ornamental que hi ha al municipi de Manacor. Dos operaris de l’Ajuntament continuaven avui amb les feines de retirar amb una petita màquina excavadora, tota la zona interior de la rotonda entorn la gran escultura homenatge als donants de sang. La primera passa d’unes quantes més que s’aniran succeïnt en el temps.

Dos operaris municipals retiren la gespa de la rotonda al final de Baix des Cós

 

“L’objectiu principal és estalviar aigua. La quantitat de litres que cada any són necessaris per mantenir zones de gespa que ningú utilitza són enormes. Això afectarà sobretot a les rotondes o a les mitjaneres de les avingudes, per exemple”, explica el regidor local de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, “però no tocarem les que la gent pot disfrutar com les del parc del Molí den Beió o d’altres. És tracta d’estalvi”.

En concret, la intervenció que s’està duent a terme a la rotonda de l’avinguda des Parc, és la de llevar la gespa de la part interior, però deixar-ne el cercle exterior “a fi que faci de barrera natural de fulles i brutor”, i enmig posar-hi trossos d’escorça d’arbre i sembrar-hi plantes aromàtiques.

35 zones

El nou contracte de jardineria municipal suposa, també, una passa més cap a la sostenibilitat ambiental ja que inclou la introducció de mesures correctives per aconseguir l’estalvi d’aigua, aplicant principis de xerojardineria, és a dir, la planificació i adaptació dels jardins al clima mediterrani i a un ús més racional de l’aigua. Això significarà l’eliminació de la gespa ornamental i la seva substitució per altres espècies autòctones que permeten reduir el consum d’aigua, incorporar zones de plantació d’espècies adequades al clima mediterrani.

En aquest sentit, es duran a terme millores a 35 zones de gespa. Entre les que s’eliminaran hi ha la rotonda de la plaça Madrid, la de Baix des Cós, del cilindre o tota la part del mig de l’avinguda del Parc, entre d’altres. Encara que l’Ajuntament ha volgut deixar clar que les que tenen un ús per part de la ciutadania es mantindran.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad