“El Consell no es pot desentendre de l’escorxador de Manacor”

El regidor de l’ajuntament de Manacor a l’oposició, Antoni Sureda, acompanyat pel conseller insular i el màxim responsable del Partit Popular al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, han demanat avui davant l’escorxador de Manacor que l’administració insular “tregui una línia d’ajudes econòmiques”, per poder mantenir els quatre escorxadors de Mallorca i el de Manacor en particular, tancat des de principis de l’actual legislatura per reformes que semblen no acabar mai. “El Consell no es pot desentendre. Són importantíssims pel sector primari, per donar una sortida viable als ramaders d’aquí”. Està previst que demà a la sessió ordinària del Consell en faran palesa la reclamació.

“El de Manacor, encara que no sigui un dels que més dèficit suposa, no hauria de ser assumit tot pels pressupostos municipals. Tenim una cultura d’escorxador i que donàvem un servei a tota la comarca, i per això pensam que el Consell s’hauria d’implicar també, per exemple en dur els tràmits per trobar una nova concessió al servei i accelerar el procés perquè pugui tornar a obrir d’una vegada”, diu Sureda, que en va ser responsable durant el govern municipal del PP.

“Demanam a la presidenta Catalina Cladera que defensi els ramaders perquè seria del tot inviable haver de dur a sacrificar els animals a la península per després tornar a dur la seva carn cap aquí. Hem de poder consumir producte propi, que a més és d’una gran qualitat”, ha afegit Llorenç Galmés. Per la seva part, l’exbatle de Manacor, Pedro Rosselló ha explicat que convendria “que tant la conselleria d’Agricultura com la de Sanitat s’asseiessin per trobar una solució com toca”.

Mig milió en obres

L’ajuntament de Manacor ja va dir el passat mes d’octubre que no es farà càrrec de l’escorxador de manera directa. Després de dos anys tancat i més de mig milió en reformes de millora per tractar de reobrir la instal·lació comarcal, aposta per la reobertura de l’Escorxador a través d’una explotació que sigui licitada mitjançant una concessió de serveis, acompanyada d’una subvenció (per acabar de fer totes les inversions necessàries pel seu correcte funcionament). 

Entre les millores fetes (arrel d’un informe de deficiències detectades per Sanitat), s’ha instal·lat el circuit d’aigua calenta als abeuradors i una etiquetadora a l’equip de pesatge, s’han muntat nous abeuradors als corrals, s’han pintat diverses àrees de l’interior de la instal·lació, s’han fet reparacions als banys i a l’entrada, s’han adequat les habitacions de pells i de residus, s’ha adquirit un esteriomocroscopi, s’ha arreglat el sostre de les dependències veterinàries, s’ha fet la instal·lació contraincendis, reparat i adquirit nous slats i barreres dels corrals, a més d’una neteja profunda de tot l’edifici i dels exteriors i la substitució de les teulades dels corrals i de la nau principal de sacrifici.

Queda pendent la substitució del terra de la zona de sacrifici. Així, s’han millorat les estructures metàl·liques dels corrals, la coberta d’estabulació de porcelles, mens i bous, la coberta del laboratori i zona veterinària, s’ha instal·lat subministrament d’aigua al rentabotes de la zona d’accés de porcí, i s’ha deixat un pas més ample als corrals. Tot i això l’escorxador encara resta tancat.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad