Només podran entrar a Completes els qui vagin als dos assaigs previs

Enguany l’aforament es veurà reduït fins al 30% de les 1.700 persones que hi podien entrar abans de la pandèmia

Poder gaudir de les tradicionals Completes de Sant Antoni de Manacor serà enguany una autèntica recompensa a la fidelitat i al sentiment santatonier. Si en un any prepandèmia ja hi havia restriccions d’aforament per accedir al temple de Nostra senyora dels Dolors i el 2021 van ser a porta tancada, aquest 16 de gener només podran entrar al Cant dels Goigs aquelles persones que demostrin haver assistit als dos assajos previs que tindran lloc aquesta setmana a les 20.30 hores. Una espècie d’examen de fe i perseverança.

El rector de les parròquies de Manacor, Antoni Amorós, ha deixat clar aquests dies a través de la parròquia, que complint les mesures sanitàries plantejades pel Govern, no hi haurà impediment per reunir a l’església gairebé un 30% de l’aforament: “Les Completes de Sant Antoni s’estan celebrant des de fa segles i l’afluència del poble de Manacor ha estat molt variada, en èpoques molt poca gent i els darrers anys, abans de la pandèmia, ha estat multitudinària”. “Des de la parròquia comprenem i compartim la decisió de l’Ajuntament i del Patronat de suprimir les Beneïdes i les festes populars. Però pensam que, més que mai, el poble de Manacor necessita ser encomanat a la protecció de Sant Antoni, sanador de malalties”.

Amb nom i DNI

Després de l’anul·lació del Primer Ball, l’entrada a l’Ajuntament o els típics foguerons amb figures dedicades a la crítica social, l’únic reducte tradicional de la festa seran les Completes, el primer assaig de les quals està previst per aquest proper dijous 13 de gener a les 20.30 hores. Tots els assistents hauran de registrar el seu nom i DNI a l’hora d’entrar pel portal del Sant Crist (carrer Arquitecte Bennàssar). El segon, la data del qual està per determinar encara que se suposa que serà divendres, també serà indispensable per obtenir entrada garantida fins a completar l’aforament.

D’aquesta manera es limitarà l’accés només a aquelles persones que hagin assistit a les dues prèvies conduïdes pel músic i compositor Xavier Gelabert pel cant en llatí de les Completes i per la Banda de Música Municipal per a la interpretació popular dels Goigs, la part més atractiva i de més gresca pels joves. “Des de la parròquia pensam que és prova d’un veritable interès per celebrar-les millor”, recorda el vicari parroquial de Manacor, Marc Capó.

“No pensam que els assistents als assajos superin el nombre de persones que, amb l’actual normativa, l’església pot acollir (al voltant del 30% de les 1.700 persones que per seguretat poden entrar-hi els darrers anys). En qualsevol cas, l’ordre d’accés serà el criteri”.

Es demana que dia 16 de gener no s’acostin a l’església persones que no hagin estat incloses amb nom i DNI a la llista

En aquest sentit, des de la parròquia es demana que dia 16 de gener no s’acostin a l’església dels Dolors persones que no hagin estat incloses amb nom i DNI a la llista que es farà als assajos per evitar possibles aglomeracions. Un cop a dins, els assistents hauran de romandre asseguts als bancs habilitats amb una distància interpersonal d’1,5 metres i, evidentment, amb màscareta. La comunió es donarà de manera que tothom qui la vulgui la pugui prendre sense moure’s del seu lloc.

“Finalment els Goigs es cantaran sense fer un desplaçament cap a la capella i amb el poble sense moure’s del seu lloc”. La data i hora del segon assaig encara resta per determinar i es publicarà per les xarxes socials ‘Parròquies de Manacor’.

Retransmeses per l’Ajuntament

Com l’any passat, quan les Completes van ser tancades al públic en general, l’ajuntament de Manacor tornarà a retransmetre en directe tota la cerimònia prevista a partir de les 19.30 hores i a través del canal municipal de Youtube. Pel que fa als periodistes, només hi podrà accedir una persona per mitjà de comunicació i concentrats a la nau del Sant Crist.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad