Cau un tros de la creu del camí de Conies

La creu de terme del camí de Conies (just davant la caserna de la Guàrdia Civil de Manacor) ha perdut la seva part principal. Just abans de la festa de Nadal agents de la Policia Local trobaren les restes enterra i tot d’una avisaren a la responsable del Museu d’Història de Manacor, Magdalena Salas, per informar del que havia passat i perquè es fessin càrrec de les restes, que ja son custodiades a la Torre dels Enagistes a l’espera de restauració per poder recol·locar-la novament quan sigui possible.

Salas no creu que hagi estat conseqüència de cap acte vandàlic o del cop d’algun camió que maniobrés per devora la carretera en direcció a l’hospital. “Sospitam que va caure fruit de la ventada que va tenir lloc abans de festes”. En tot cas la ràpida intervenció policial va impedir que algú sen pogués endur les restes artístiques.

La creu de tipus commemoratiu de Mossèn Baltasar Pinya, tal i com també se la coneix, és la creu que marcava el final del terme més moderna del municipi. que Alçada per iniciativa del mossèn fou, finançada pels veïns d’aquella contrada, durant les primeres dècades del segle passat.

Creus de Manacor

Creu des camí de Ciutat (plaça de Sant Jaume), creu de sa Bassa (sa Bassa), creu de Fartàritx (cantonada del carrer d’en Colom amb el carrer de la Creu), creu nova de Fartàritx (substitueix l’anterior), creu d’en Topissa (cantonada del carrer de l’Amistat i Verònica), creu de s’Antigor (plaça de s’Antigor),   creu de s’Abeurador (plaça de Ramon Llull), creu de mossèn March (plaça del Palau) creu d’en Servera o del Cementeri (cruïlla del camí del Port i el de Son Galiana, al costat del cementeri), creu de mossèn Baltasar Pinya(camí de Conies). En negreta les que es conserven.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad