Les partitures de Rosa Mestre retrobades per la manacorina Bàrbara Duran

El músic Joan Círia visita el Mossèn Alcover per veure de primera mà la troballa d’una obra de la compositora palmesana 

 

Joan Círia va visitar fa unes setmanes l’institut Mossèn Alcover per veure, de primera mà, les partitures de Rosa Mestre que Bàrbara Duran va trobar a ca seva, en un plec musical que el seu cosí Joan Adrover li va regalar fa uns anys.  Duran va saber de Mestre a partir d’un treball anterior de Joan Círia, que documenta la vida de la compositora palmesana (1875-1972) i cataloga les seves obras. Rosa Mestre era una dona de bona posició social i senyora de la possessió de son Ametler. A la seva mort, aquesta fou venuda i d’ella en va sorgir l’actual barri del Viver; precisament, per recordar la seva antiga propietària, molts dels carrers duen noms de músics.

Rosa Mestre va viure apartada de la vida pública i retirada a ca seva des dels anys posteriors a la Guerra Civil, quan un fill fou detingut i acusat per motius de caràcter personal. 

Cal dir que les partitures trobades per Duran provenen, segurament, de la casa de son Ametller que fou ‘ocupada’ molts anys, i molts dels seus objectes venuts. En aquest plec s’hi troben partitures de les que no sen tenia més constància, com l’obra Memento mei Deus.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad