La peixateria de ses Verdures tanca i el problema torna a l’Ajuntament

La concessionària del servei no pot fer front als 700 euros mensuals de lloguer, el doble del que demanarà ara de sortida el consistori

 

‘Sa botiga des peix’, la peixateria de la plaça de ses Verdures de Manacor, ja està tancada només un any i mig després d’obrir. Tal i com vàrem informar fa unes setmanes, l’empresa Pescados David Castel SL, que en tenia la concessió per un periode de cinc anys prorrogables a cinc més, no ha pogut fer front al preu del lloguer de 700 euros mensual i ha decidit rodar clau.

Poc abans de acabar l’any l’Ajuntament ja sabia aquesta decisió i va intentar trobar fórmules perquè el local no tanqués: “el fet és que hi havia un contracte firmat amb unes clàusules que legalment tampoc es poden modificar així com així”, ha dit la responsable municipal de la Plaça de ses Verdures, Cristina Capó.

Això vol dir que ara l’ajuntament de Manacor tornar a tenir, només setze mesos després, un problema recurrent damunt la taula: Què en feim de la peixateria municipal en temps de grans supermercats?. “La tornarem treure a licitació perquè quedi el menys temps possible tancada. Perquè ara que ja té tot el necessari per funcionar i l’interior està tot reformat, toca ser molt més senzill que hi hagi un interès pel negoci”.

Si ens guiam per les intencions consistorials i per l’anterior concurs, la Sala posarà el lloguer del local (que fa cap de cantó amb el carrer Centre) a un preu de 375 euros al mes per tractar d’atreure a les empreses del sector. De fet, Pescados David Castel SL fa un any i mig va pujar aquesta oferta inicial fins els 700 euros mensuals per poder obtenir el servei com a millor oferta, recorda Capó. És a dir 8.400 euros anuals quan el preu de sortida era de 4.500 euros.

Tot i que tenia una clientela notable i que tenia bona comunicació per xarxes socials amb la clientela, les queixes cap a la concessió per part dels veïnats i compradors de ses Verdures, solien anar dirigides sobretot als preus elevats del peix i als problemes de no tenir un horari continuat. “Nosaltres estàvem molt contents perquè creim que ha revitalitzat l’espai, però l’empresa ens han fet saber que no acaben de sortir els números”.

El local de la peixateria té una superfície de 64 metres quadrats i està distribuït en una zona d’atenció al públic, zona de venda i manipulació, zona d’obrador, un vestidor i un bany. A més d’una cambra frigorífica ja instal·lada.

El gran problema de plaça 

La plaça de ses Verdures de Manacor, situada a la frontera amb el centre peatonal de Manacor i la nova Zona de Prioritat per a Residents (ZPR), fa dècades que s’apaga. Reformada i redissenyada diverses vegades, la manca d’agricultors i com a conseqüència de clients, han fet que l’Ajuntament hagi hagut d’incentivar diferents campanyes destinades al seu reflotament, encara que sense gaire èxit.

Encara hi ha trasts sense omplir de forma continuada malgrat el darrer esforç i la nova ordenança fiscal que fixa els preus tant dels mòduls simples de 3,7 metres lineals (45,96 euros al mes) com dels dobles de 7,60 metres lineals (92, 04 euros mensuals). Tots aquests llocs tenen un taulell de material, una pica amb sistema d’evacuació i un punt d’aigua freda, així com un punt de connexió d’electricitat amb una potència màxima de 875 Kwh.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad