Tiren a la mar el cartell del jaciment de sa Ferradura de Porto Cristo

La imatge

 

El cartell informatiu que explica les característiques del jaciment prehistòric de sa Ferradura, situat a la costa de Porto Cristo, va ser trobat ahir dins la mar. Algunes persones incíviques el varen arrebassar i el varen tirar sense miraments. L’Agrupació Independent de Porto Cristo (AIPC) lamentava a les seves xarxes socials que l’any acabi així, amb el despreci cap a la història local.

La fortificació més antiga de Mallorca

El jaciment mallorquí de sa Ferradura és un assentament costaner fortificat realitzat amb tècnica ciclòpia que es creu que «és la fortificació més antiga de Mallorca», segons paraules de l’arqueòleg i codirector de l’excavació Damià Ramis. El jaciment consta de dues estructures de grans dimensions. Tota la campanya s’ha centrat a l’exterior del cap costaner per definir clarament les estructures muràries que formen el recinte defensiu. «És un jaciment que il·lustra de manera molt clara el canvi d’època entre la fi de l’etapa de les navetes i l’inici de la cultura talaiòtica», explica Ramis.

Dins aquest context ens trobam aquesta fortificació, la més antiga de Mallorca, a un lloc molt inaccessible. Es creu que els seus habitants cercaven un lloc on poder-se defensar dels atacs provinents de l’interior de l’illa, ja que totes les evidències apunten que no era un assentament permanent, sinó de refugi ocasional «per mor de la gran quantitat de llars de foc trobades o la inexistència d’un dipòsit d’aigua». Just davant l’istme hi ha restes d’un altre jaciment arqueològic, també prehistòric, encara inexplorat. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad