Manacor obri la seva primera font pública d’aigua potable

Sense calç ni nitrats. Tots els veïnats que vulguin ja poden omplir les seves botelles i barrals de 8 a 20 hores

 

Manacor ja té aigua potable. De moment no a tota la ciutat ni encara a cap barri complet, és cert, però sí que ja hi ha el primer punt on tot aquell veïnat que vulgui pot anar a omplir les seves botelles o barrals d’aigua 100% potable i de qualitat (això vol dir sense nitrats ni calç com la que surt de l’aixeta). Està situada just devora el depòsit de pressió i la petita planta potabilitzadora, al polígon agroalimentari davant el barri des Serralt, i de moment té un horari de funcionament de dotze hores, de 8 del matí fins a les 20 hores.

Tot és gràcies a un sistema d’ormosis en gros que el que fa és llevar els nitrats i la calç que hi ha a la xarxa d’aigua actual que flueix per davalls dels carrers de Manacor, i deixar un líquid pur. A partir d’aquí s’ha de seguir un segon procés per tornar a mesclar aquesta aigua per mineralitzar-la, passant-la també per un depòsit de calcita, que dóna finalment com a resultat una aigua perfecte pel consum humà. Una primera passa que dins l’any 2022 s’ampliarà a noves zones de Manacor, començant per les més properes i acabant per arribar tant a les cases com a un sistema de noves font públiques que s’instal·laran per tota la ciutat.

Està previst idò, que dins l’any 2022 aquesta nova aigua arribi fins els dos sectors més propers en que està dividida la xarxa d’aigua corrent, els des Serralt i el de sa Volta (que fins ara tenien problemes de pressió), gràcies a les noves conduccions que s’han anat fent durant els darrers mesos, i a la feina de la petita potabilitzadora de prova que l’ajuntament de Manacor va instal·lar ara fa mig any, com a banc de proves de la definitiva, que estarà situada a la part de darerre i que tendrà un cost aproximat d’entre 2,5 i 3 milions d’euros.

Així és, està prevista una nova planta potabilitzadora més gran i amb la capacitat suficient per donar aigua efectivament potable a tota la ciutat, previsiblement dins el 2022 que és quan l’Ajuntament ha anunciat la licitació i construcció de la nova infraestructura, que en principi s’havia de construir dins una nau al punt verd però que finalment estarà situada a un solar també devora dels depòsits actuals.

Municipalitzar tots els nuclis

Tot això passarà abans inclús de que arribi l’aigua promesa pel Govern Balear a través de la conducció des de Sa Costera i que ara mateix encara està aturada a Petra. Cal recordar que fa pocs dies, Abaqua (empresa pública per la qualitat de l’aigua) i el consistori manacorí signaven un acord de col·laboració i compromís per a la gestió d’aquesta aigua potable, com un afegit dins el pla integral que té l’Ajuntament i que, a més, preveu el possible rescat de les concessions que fins ara hi ha de l’aigua a Porto Cristo i s’Illot, per acometre un pla integral de municipalització.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad