La memòria del batle Garanya ja és davant l’Ajuntament

La placa en record al batle republicà represaliat, Antoni Amer, es traslladada des del carrer de Ciutat

 

La pedra de la memòria dedicada al batle republicà de Manacor represaliat per les seves idees, Antoni Amer ‘Garanya’, ja és ben davant l’entrada de l’antic Ajuntament, just el dia de l’aniversari del seu assassinat, el 29 de desembre de 1936. Fa uns anys l’anterior equip de govern municipal va decidir col·locar aquest record metàl·lic davant allà on era un temps ca seva, al carrer Joan Lliteres (carrer de Ciutat), a l’alçada del que fou el Banc Central. El problema és que ja no en queda res de la casa familiar, per la qual cosa, la situació de la pedra de la memòria quedava una mica fora de lloc.

Ara el que s’ha fet és traslladar-la fins just davant el portal d’entrada que duu a la sala de plens. Una localització que altres ajuntaments mallorquins ja han fet servir quan es tracta d’homenatjar a un antic batle o figura políticament significant. Avui el batle Miquel Oliver ha estat l’encarregat de vetllar pel canvi de lloc. Aquestes ‘pedres de la memòria’ són iniciativa del Govern i la Fundació Stolpersteine, impulsada per l’artista alemany Günter Demnig, que fins ara ha col·locat 75.000 pedres arreu del món.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad