Troben un esquelet sencer de dinosaure devora la platja de Porto Cristo

La innocentada

 

Sorpresa monumental la que es va viure ahir passades les tres del capvespre a Porto Cristo, quan un esquelet (sencer i pràcticament intacte) d’Iguanodon Bernissartensis, un dinosaure de l’era Messozòica, va aflorar a la superficie a les obres de conducció de les pluvials que s’estan duent a terme al passeig de la Sirena, just devora la platja. Alguns dels treballadors que hi feien feina en aquelles hores no es podien creure el que estaven veient: “Primer hem trobat el cap, però era massa gran per ser de cap animal… ha estat com una pel·lícula!”, ha dit un d’ells a primera hora d’avui dematí, quan la notícia s’ha filtrat per tot el municipi.

El grandiós crani de dinosaure trobat ahir a Porto Cristo

 

Com dèiem i segons els experts que fins ara hem pogut consultar (basant-mos en una de les imatges obtingudes), es tractaria d’un Iguanodon, un dinosaure que va viure fa 125 milions d’anys i que podia arribar als 13 metres de longitud gràcies a la seva gran coa. Tot i tenir una dentadura potent, se sap que era herbívor.

Una trobada espectacular tenint en compte que fins ara mai s’havien trobat restes de dinosaures a Mallorca i molt menys d’aquestes dimensions i en un estat tan perfecte de conservació. Sí que hi ha restes d’Iguanadon documentats a la zona de Morella (Castelló), des d’on podrien haver creuat quan les illes i la península formaven un conjunt de terra fa més de 100 milions d’anys.

Experts de la Universitat de Boston

Membres del Museu d’Història de Manacor ja s’han posat ràpidament en contacte amb arqueòlegs experts en l’estudi de dinosaures de la Universitat de Boston (Massachussetts) que durant aquests dies han estat treballant a Salas de los Infantes (Burgos) catalogant un Arcanosaurus Ibéricus, un petit dinosaure carnívor d’un metre i mig de longitud. Està previst que durant el dia d’avui puguin arribar a Porto Cristo.

De moment tot el perímetre d’obres del passeig de la Sirena ha estat vallat i avui dematí es començaran a instal·lar lones per evitar un possible espoli d’ossos. Així mateix l’ajuntament de Manacor ha contractat el serveis d’una empresa de seguretat per custodiar el gran esquelet, que una vegada estudiat se li hauria de trobar un lloc preferent a Porto Cristo, possiblement amb la creació d’un museu aposta.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad