Manacor compra una grua pròpia per estalviar-se 40.000 euros cada any

L’ajuntament de Manacor no vol continuar pagant per un servei que podria fer per si mateix. Fa uns anys que el problema de cotxes abandonats o mal estacionats arreu de la ciutat suposa un gran mal de cap pel consistori. I no només per la mala imatge social que això pugui donar, sino també per l’enorme cost econòmic que anualment ha d’assumir en forma de factures (moltes vegades extrajudicials) a una empresa de grues perquè els retiri. És per això que ha decidit comprar el seu propi vehicle, “perquè surt a compte i perquè ja no haurem d’externalitzar el servei”, explica el delegat polític de la Policia Local, Joan Gaià.

En aquests moments l’Ajuntament ve pagant una mitjana de 40.000 euros a l’any per les feines de grua que té contractades a AutoSangar SA. Ara, amb el traspàs de responsabilitats i competències del propi consistori a la SAM (la societat anònima municipal que s’encarrega de la gestió de l’aigua, les platges i els aparcaments) això no només es corregirà sino que està previst que els números comencin a ser positius.

Factures extra

Ja per juny de 2020 Manacor va haver de fer front a més de 24.000 euros extra amb el que no comptava per l’excés de feina del servei de grua. I és que tot i que el consistori tenia un acord amb l’empresa pel qual li feia un ingrés anual fixe, la gran quantitat de cotxes trets dels carrers dins l’any 2019, va fer que l’Ajuntament sobrepassés el límit del contracte i hagués de presentar factures extrajudicials dins els mesos de setembre, octubre, novembre i desembre, per un total de 6.870, 6.768, 5.919 i 5.129 euros respectivament. Una mitjana d’uns 70 euros per servei.

En aquests moments s’han de distingir dos tipus de serveis: els que fa per llevar del carrer els cotxes abandonats o que tenen sentència judicial per una banda, i després aquells que han aparcat davant un gual permanent o de forma incorrecta a la via pública. Tal és la importància i el volum de feina que podria fer una grua municipal, que en aquests moments cada dilluns de mercat a la plaça Ramon Llull se retiren de mitjana entre 8 i 9 vehicles. “En aquests moments l’estam matriculant, el que vol dir que d’aquí uns dies, dins el mes de gener, la grua començarà a funcionar”, afageix Gaià, que ja avança que per l’any que vé ja n’hi ha pressupostada una segona.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad