“El nou PGOU condemna el centre històric i empobreix els manacorins”

El Partit Popular de Manacor considera que l’equip de govern només l’ha aprovat “cencant un titular que ens sortirà molt car”

 

El Partit Popular de Manacor no veu gens clares les perspectives del nou Pla General urbanístic aprovat dimecres passat per la Comissió d’Urbanisme del Consell. “Si bé entenem la necessitat de disposar d’un document actualitzat per a regular el creixement urbanístic de la ciutat; no compartim la pressa amb què s’ha fet pel simple fet de posar-se una medalla”. 

A més considera que el pacte d’esquerres només ha anat a cercar el titular de premsa, sense tenir mirar cap el futur dels seus ciutadans: “L’equip de govern municipal, tot i saber que el PGOU que s’aprovava haurà de menester moltes rectificacions i modificacions futures per a donar sortida a problemes reals del municipi, va consentir fer-ho per un titular. Un titular que sortirà molt car als veïnats de Manacor”.

Els greus prejudicis

-Davant l’evident demanda d’habitatges dignes i a preus raonables, el Pla General sembla anar a l’inrevés. No promou la recuperació de cases antigues ubicades, sobretot, al centre històric. Es tracta d’edificacions de centenars de metres quadrats i distintes alçades que es podrien reconvertir en pisos i oficines, tot mantenint els elements arquitectònics patrimonials. Però no és així.

Davant aquesta absència de coherència, ens demanam: Per què hi ha tants de casals tancats que es tuden al centre de Manacor? Quantes famílies poden fer front a la rehabilitació d’aquests casals? Quantes persones volen viure en un casal de tants de metres? Creim que l’equip de govern viu d’esquenes a la realitat actual de les necessitats en quant al parc d’habitatges, un fet que no ens deixa de sorprendre. 

-El PGOU aprovat segueix incentivant l’augment del preu del sòl. Un fet que repercuteix en la dificultat per accedir a habitatges a preus dignes o raonables; i a més, no incentiva la inversió. Així, centre històric segueix condemnat a ser un nucli decadent del que la gent i els comerços fugen.  

-En quant a l’edificabilitat i l’abaixada d’altures, el PGOU segueix perjudicant enormement a les famílies. A aquelles que es reservaven un o dos bucs per als pisos dels fills (un costum ben arrelat a una ciutat com la nostra). Molts d’aquests bucs, i també pisos ja ocupats, queden fora d’ordenació. Aquest fet, evidentment, els fa perdre valor.  

Els fills en aquest cas són els grans perjudicats, abocats a les hipoteques per no poder aprofitar el patrimoni dels seus pares on fer-hi un habitatge. 

Per aquests i altres motius, no podem més que lamentar l’aprovació d’un Pla General que empobreix als manacorins i manacorines. Al 2019, quan l’amenaça d’indemnitzacions milionàries per zones verdes va desaparèixer, des del Partit Popular vam veure clar que era el moment de replantejar el PGOU, i modificar-lo per evitar una flagrant pèrdua de patrimoni. Ja no existia aquella pressió d’haver d’aprovar un document que ens perjudicava però que salvava l’Ajuntament de la ruïna.

Sense aquesta tensió, no era necessari frisar tant. Malgrat tot, la delegada d’Urbanisme va optar per seguir endavant. De fet ha manifestat en reiterades ocasions que es donarà solució als problemes que afecten els bucs i pisos fora d’ordenació. Des del Partit Popular, tot i dubtar que sigui possible, estarem vigilants perquè la senyora Hinojosa compleixi allò que ha promès.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad