Associacions de pares i vianants s’interessen pel model manacorí de mobilitat

El batle de Manacor, Miquel Oliver, acompanyat dels delegats de Medi Ambient i Mobilitat, Sebastià Llodrà, i del d’Educació i Cultura, Mateu Marcé, han rebut aquest dilluns els representants de la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes (FAPA) i de Vianants Mallorca. Les dues entitats estan interessades en conèixer el model de mobilitat sostenible que impulsa l’Ajuntament de Manacor a través de mesures com la implantació de la Zona de Prioritat per a Residents (ZPR) des de fa nou mesos al centre de Manacor.

A la trobada hi han assistit el director de FAPA Mallorca, Miquel Àngel Guerrero, Maria Antònia Duran, representant de l’APIMA de l’IES Manacor, i Alejandra Araya i Pere Brunet, membres de Vianants Mallorca.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha explicat als representants de les dues entitats algunes de les accions impulsades aquest mandat, com ara la peatonització de la plaça de Son Macià o la implantació de la ZPR, i el tancament al trànsit de carrers i espais propers als centres educatius amb l’objectiu de pacificar-ne les entrades i sortides. L’equip de govern ha recollit les propostes que els han fet arribar les dues entitats, encaminades a canviar hàbits en favor d’una mobilitat més centrada en els vianants i la sostenibilitat.

Així mateix, se’ls ha traslladat que una vegada l’Ajuntament de Manacor tengui els resultats de l’enquesta sobre mobilitat en què han participat tots els centres escolars del municipi, aquests es compartiran amb la FAPA i amb totes les Apimas del municipi. En aquest sentit, també s’ha obert la porta a compartir espais de sensibilització i formació per als infants i joves del municipi.

La trobada ha conclòs amb una visita a l’exposició dedicada a la mobilitat sostenible elaborada pel departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manacor i que està instal·lada al Claustre de Sant Vicenç Ferrer.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad