Baix des Cós doblarà els aparcaments i passarà a ser de sentit únic després de Reis

El batle Oliver i un agent de la Policia Local es passejaven aquest dimarts per l’avinguda i anunciaven la nova mesura als comerços

 

L’emblemàtica avinguda Baix des Cós de Manacor passarà a ser d’un sol sentit de circulació, una notícia ja avançada per aquesta revista fa uns mesos. La novetat ara és que també es doblaran les places d’aparcament i que ja hi ha data. Una vegada acabades de col·locar les pertinents senyals de trànsit als cap de cantons, se sap que només estarà permès el sentit de pujada just després de la festa de Reis, entre Nadal i Sant Antoni.

Una activació que ha creat polèmica entre els detractors de la posada en marcha, ara fa nou mesos, de la Zona de Preferència per a Residents (ZPR), ja que Baix des Cós marca la frontera de l’àrea magenta i es presenta com un lloc sensible a l’hora d’aparcar per a tots aquells que fins ara podien passar al centre històric.

I precisament aquest és un dels aspectes que més han tengut en compte els comerços de la zona a l’hora de posicionar-se a favor del canvi. L’Ajuntament ha anunciat que en poc més de quinze dies ja es permetrà aparcar a les dues bandes de l’avinguda, amb la qual cosa es doblaran el nombre de places d’estacionament. Paral·lelament, s’habilitaran també diverses zones especials de càrrega i descàrrega per facilitar el suministrament i arribada de material als establiments. La velocitat també patirà una reducció i quedarà oficialment en els 30 km/h com a les rondes.

El batle consulta als comerciants

Parlant d’això, avui dematí s’ha pogut veure al batle de Manacor, Miquel Oliver, caminant amunt i avall de Baix des Cós, acompanyat d’un agent de la Policia Local i comunicant la implantació de la nova mesura circulatòria i per calibrar l’acceptació dels qui tenen obert un negoci i diàriament observen les dificultats dels vehicles per aturar-se.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad