Campanya municipal per tornar a omplir el rebost amb productes de temporada

Menja sa, d’aquí’ és el títol de la iniciativa del departament d’Agricultura i Mercats per tornar atreure gent a la plaça i ajudar els pagesos locals

 

Menja sa, d’aquí’ és la nova campanya que ha impulsat el departament d’Agricultura i Mercats de l’ajuntament de Manacor per fomentar el consum de productes locals i de temporada. “Es resumeix en tornar als hàbits i a la saviesa que coneixia els ritmes del camp i adaptava la dieta i el rebost a aquells productes que fora vila els donava a cada moment de l’any”, ha explicat la delegada d’Agricultura i Mercats, Cristina Capó. En definitiva, una aposta per la salut, per la sostenibilitat, el quilòmetre zero, els productors locals i més avantatges per a la butxaca.

Des d’aquest dilluns, totes les persones que vagin a la plaça de les Verdures de Manacor podran trobar-hi tres estructures que mostren el calendari natural de les fruites i verdures de cada estació. L’Ajuntament també hi ha col·locat pòsters de les diferents fruites i verdures amb una explicació dels seus beneficis nutricionals i que s’aniran canviant en funció del moment de l’any. Es tracta d’una manera de tenir a la vista els productes de temporada i els beneficis que ens aporten quan els consumim.

A més, des d’aquest dimarts, totes aquelles persones que vagin a comprar a la plaça de les Verdures també seran obsequiades amb un imant que il·lustra quines fruites i verdures podem trobar a l’hivern, i la resta s’anirà obsequiant a mesura que arribi cada estació. Amb aquesta iniciativa, s’ajuda aquelles persones que ja no tenen el coneixement que tenien les generacions anteriors de quins són els productes de temporada a fer la compra d’una manera més conscient i responsable. Podran consultar els calendaris tant quan vagin a comprar a plaça, i a casa si tenen els imants, a més de les xarxes socials de l’Ajuntament.

«Posam així el nostre granet d’arena per tornar a uns hàbits de consum més saludables i més compromesos amb els productors locals, evitant absurds com comprar una taronja de Xile el mes d’agost, per exemple, amb tot el que aquest moviment planetari comporta a efectes ambientals», ha assegurat Capó.

Els productes de temporada tenen més sabor i nutrients, ja que poden completar el seu cicle natural i així conserven millor les seves propietats nutricionals, sabor i aromes. A més, tampoc no s’ha forçat el cultiu perquè estiguin llestes els mesos que no els són naturals ni tampoc duen temps aguantant en cambres frigorífiques que els resten suculència i nutrients. Consumir local i de temporada també significa apostar pels agricultors de la zona, que poden oferir productes frescs a bon preu, i per la sostenibilitat, ja que la seva comercialització és de quilòmetre zero i la petjada ecològica del seu transport, distribució i emmagatzematge és mínima en comparació amb els productes importats.

A més dels imants, l’Ajuntament de Manacor també torna a regalar a partir d’aquest dimarts les bosses de cotó orgànic de la plaça de les Verdures perquè tothom dugui la seva i així no seguir consumint bosses de plàstic que tenen una vida útil de 12 minuts i en canvi tarden més d’un segle a degradar-se. «És molt fàcil eliminar aquest residu tan perjudicial per al medi ambient i fàcilment substituïble per sistemes tradicionals reutilitzables i de llarga vida, com ara els carretons, els senallons o bosses de tela com aquesta», ha conclòs Capó.

Totes aquestes iniciatives, sumades al nou cartell amb lletres de metall que s’ha col·local a l’accés de dalt de la plaça de les Verdures, pretenen també donar l’impuls necessari i la importància que es mereix a aquest mercat del centre de Manacor. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad