“Pareix que aquest equip de govern només vol crear nous problemes als ciutadans”

Fa unes setmanes Maria Antònia Sansó (Manacor, 1983) va ser reelegida presidenta de la Junta Local del Partit Popular de Manacor. Diplomada en Turisme i llicenciada en Direcció i Administració d’empreses, fa sis anys que va entrar en política de manera activa. Considera que fou una decisió valenta de la que no se’n penedeix. Va ser regidora d’Economia amb l’anterior pacte de govern PP-El Pi-AIPC, i ara com a regidora a l’oposició, cerca la manera perquè el treball intern d’equip torni a dur el PP a una posició capdavantera a les eleccions de 2023.

 

-Com va entrar a formar part de la política activa. Ho recorda?

Va ser un procés natural. Feia feina d’economista a Melchor Mascaró quan m’ho van proposar. Era un moment complicat pel partit, després de la sortida d’Antoni Pastor i l’arribada de Nofre Ferrer com a nou president del PP de Manacor. El PP duia mesos de transició interna… es va presentar l’oportunitat i vaig decidir tirar cap endavant. Sempre m’havia agradat molt el món de la política local i encara que no militava al partit sí que seguia setmanalment l’actualitat per la premsa.

-Ara amb els anys considera que va ser una decisió encertada

Sí, estic contenta de la decisió. Som una persona que no es rendeix a les primeres de canvi, vagi bé o malament. Trob que s’ha de continuar lluitant diàriament si penses que una cosa paga la pena. De vegades s’han de prendre decisions valentes a la vida.

-Fa anys que el PP va iniciar una travessa política per poder tornar a ser on era a Manacor. Ho veu factible?

Són sis anys ja. Sobretot pens que s’ha fet una bona feina interna, d’aquella que no es veu, però que era ben necessària. Era un partit destrossat xerrant clar… ara ja es comença a veure la diferència amb el Partit Popular que érem i el que som. En aquests moments som 28 persones dins l’equip de feina, encara que el mínim siguin 21; el que vull dir és que ara hi ha gent motivada i implicada en el projecte, cadascú amb una funció clara.

Al PP de Manacor hi ha gent motivada i implicada, cadascú amb una funció clara

-Per què no van acabar d’anar bé les darreres eleccions municipals?

Per la divisió del vot de centre-dreta. Si suma veurà que els vots hi són, però actualment a Manacor hi ha més partits de dretes que d’esquerres, al contrari del que passava fa uns anys. Per això ara hem intentat aglutinar persones com Pep Català (ex Ciutadans) o Maria Mendoza (ex VOX) que fins ara estaven a altres formacions però que tenen línies personals de pensament com les nostres. Com li deia, el PP sempre tendrà les portes obertes per a posicionaments de centre-dreta. Per separat molts d’aquests nous partits no podran tenir representació municipal i seran vots perduts.

-Quin és el principal problema de Manacor?

Pens que Manacor, sobretot aquests dos darrers anys, va a pitjor en un tema tan important com és la seguretat ciutadana. Mai havien sortit tantes males notícies relacionades amb qüestions d’ordre públic. Ho comparo amb el Manacor que jo record quan era petita i té poca cosa a veure, és nota més intranquilitat. Recuperar aquell municipi amable és un dels nostres objectius com a partit.

Manacor té un problema de seguretat ciutadana que no hi era fa uns anys

-Ara hi ha més pressupost i més remanents que mai per poder avançar. No en té confiança?

Ara es tenen molts més recursos i una doblerada tant de pressupost com al banc, i en canvi no es nota en la inversió pública. És cert que està projectada qualque obra, qualque plaça, però amb els milions d’euros que hi ha ara disponibles, els resultats no són els esperats. El Pla General, tal i com està plantejat, ho empobrirà tot encara més, en el sentit que es carregarà el patrimoni que els pares i padrins havien anat guardant per a fills i néts durant anys; començant per les finques que ara quedaran sense acabar amb la reducció d’alçades. A més, aquest pla desincentiva totalment la inversió privada a Manacor.

-Urbanisme és la peça clau?

Sí, i falla. Falta organitzar bé el departament, canviar funcions. Hi ha gent molt bona fent-hi feina, però s’han de diagnosticar millor els problemes i fer els canvis necessaris sense por.

-Hi ha una bona comunicació amb batlia i l’equip de govern?

Un batle, sigui del partit que sigui i només pel fet d’exercir la batlia hauria de representar tots els manacorins, li agradin les seves idees o no… si no, millor que ho deixi de ser. La gent ja té massa problemes com perquè n’hi crein de nous. Miquel Oliver hauria de solucionar els problemes del dia a dia i no crear més polèmiques. L’equip de govern s’omple la boca d’assemblees i participació, però després tallen arbres i implanten una cosa tan sensible com la ZPR sense consultar-ho amb els veïnats. Pareix que fan les coses d’amagat i sense consensuar-les, i després han de fer assemblees ciutadanes per rentar la cara…

-La ZPR és un projecte poc social?

Com li deia ho haurien d’haver consultat primer amb els comerciants i els veïnats, perquè estam parlant de 67 carrers. No estam en contra d’anar ampliant la zona peatonal, però ben feta, no així; no tancant d’un dia per l’altre. És una locura que té conseqüències comercials. Si tanques has de millorar i embellir aquests carrers abans perquè siguin atractius i a la gent li faci ganes passejar-hi. A més, com que no acaben de ser peatonals del tot i encara hi passen alguns cotxes, tampoc pots anar tranquil. Crec que el pacte d’esquerres hauria d’escoltar més i tornar enrere aquest projecte i fer-ne un altre més lent i consensuat. També el que està provocant la ZPR és una manca d’aparcament i l’expulsió dels cotxes cap a les foranes, que ara estan més congestionades.

No estam en contra d’anar ampliant la zona peatonal, però no tancant d’un dia per l’altre

-Considera que Porto Cristo ha tornat quedar en segon pla amb el pacte d’esquerres?

La zona costanera en general necessita molta més inversió. Redistribuir el pressupost per cada un dels nuclis tenint en compte les seves necessitats, deixant decidir més als qui hi viuen. Hi ha zones turístiques madures on és necessari invertir-hi.

-Com van anar els anys de pacte amb l’Agrupació Independent de Porto Cristo (AIPC)?

Quan vam governar vàrem tenir una bona relació amb AIPC, igual que amb El Pi. Crec que els partits que conformen aquest equip de govern no s’entenen tant… ara veurem com acabaran.

-La neteja de carrers i recollida de residus tampoc la convenç

Tenim el contracte més car de la història, per força s’ha de notar una mica, però en cap cas és suficient. Manacor segueix brut. S’ha de fer cumplir el contracte signat i posar-hi més atenció.

-Li dic una serie de noms i si pot me contesta amb una frase. Miquel Oliver

Batle només pels seus

-Rafel Nadal

Fa que Manacor sigui bo d’ubicar a un mapa, vagis on vagis. Tot manacorí quan va a fora i diu d’allà on és, la gent ho relaciona tot d’una amb Rafel Nadal i això ens ha de fer contents.

-Antoni Pastor

Va ser un bon batle i un molt bon polític al seu moment.

-Pedro Sánchez

El pitjor president que hagi pogut tenir Espanya. Egocèntric i mentider.

-Margalida Prohens

És una dona valenta i una gran líder pel Partit Popular en tots els sentits.

-El PP local és també cada vegada més femení?

Està clar que el paper de la dona dins el PP de Manacor cada cop és més important. No som poques!

-Ara que vénen els Reis. Què demana per Manacor?

Fa falta dinamitzar l’economia. I per això no s’han de posar pals a les rodes. Quan una empresa privada vol venir a Manacor a invertir i es troba amb aquest panorama urbanístic i administratiu, acaba per deixar-ho anar. S’ha de posar una solució als problemes de la plaça de ses Verdures, donar facilitats a aquells que tenen iniciativa i volen muntar hotels urbans, potenciar un turisme vacacional de qualitat. Cercar solucions i no posar problemes a la gent.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad