Manacor tendrà nou Pla General urbanístic a partir de dimecres

El Consell ha acceptat les esmenes de l’Ajuntament, però no serà fins a la reunió de la Comissió Insular d’Urbanisme de dia 22 quan es doni llum verda 

 

La ponència de la Comissió Insular d’Urbanisme que se celebrarà aquest proper dimecres 22 de desembre aprovarà el nou Pla General de Manacor. Una fita històrica després de dècades d’espera infructuosa i unes noves regles del joc urbanístic des de la normativa basada en Normes Subsidiàries que pervivia al municipi des de 1980. Per tant, i tot i que aquest divendres el Consell de Mallorca ha acceptat totes les esmenes de deficiències aportades pel departament d’Urbanisme, la llum verda no arribarà fins d’aquí uns dies.

Un Pla General que ha tengut distintes fases dins aquest segle. Partint d’una aprovació inicial de l’any 2006 que va suposar una suspensió provisional de llicències, però que finalment i per manca d’acord polític no va anar més enllà i va morir abans de l’aprovació definitiva. Sis anys més tard, el 2012 es va fer un refòs de la normativa per sortir del pas i anar avançant. I no fou fins el 2016 en que el ple municipal va tornar a aprovar una documentació inicial que és la que ara, més de cinc anys després, cristalitza en aquest pla urbanístic. Que tot i ser una bona notícia a nivell legal, no sembla contentar de manera clara.

Sobretot als arquitectes locals, que veuen com els límits s’estrenyen i el poble perdrà una planta de mitjana, el que implica reduir fins un 30% l’alçada dels edificis, molts dels quals quedaran amb la catalogació d’inadequats. Com tampoc tenen clar el fet que no creixi l’intensitat d’ús i es puguin fer més vivendes en espais més petits. Amb el nou pla, per exemple, encara només es podrá fer un habitatge per cada solar d’entre 90 i 100 metres quadrats, el que impedirà fer pisos més petits però també econòmicament més assequibles.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad