Manacor ja té 52 comerços ‘verds’

S’han certificat comerços que tenen productes a granel, de proximitat, ecològics, o de comerç just, que fomenten el retorn d’envasos i la reutilització

 

El municipi de Manacor ja compta amb 52 establiments comercials certificats amb el distintiu de Comerç Verd. Aquest procés s’ha realitzat després que Rezero, amb el suport de l’Ajuntament de Manacor, els ha visitat per comprovar que compleixen amb els requisits establerts. Aquesta certificació compta amb més de 10 anys d’experiència i 600 comerços adherits a Catalunya i gràcies a Manacor, arriba per primera vegada a les Illes Balears.

Comerç Verd és un distintiu que reconeix la feina dels comerços locals que tenen una oferta responsable amb el medi ambient que permet i facilita a les persones consumidores fer un consum conscient al mateix municipi.

A Manacor, s’han certificat comerços que tenen productes a granel, de proximitat, ecològics, o de comerç just, que fomenten el retorn d’envasos i la reutilització, tant d’envasos com de materials, i que faciliten productes que permeten l’estalvi energètic, d’aigua i de residus, seguint els criteris establerts per la certificació de Comerç Verd.

Aquestes característiques es troben en una àmplia tipologia de comerços, es per això que han rebut la certificació de Comerç Verd botigues de venda a granel, de fruites i verdures, d’artesania, de roba, farmàcies, ferreteries, merceries, o floristeries entre d’altres.

Després d’aquesta primera fase de certificació, l’Ajuntament de Manacor vol anar més enllà i facilitar informació contrastada a la ciutadania perquè conegui què vol dir fer un consum conscient i perquè és important. Per això s’ha dissenyat una guia digital per la ciutadania sobre consum conscient i estil de vida residu zero on s’expliquen conceptes com comerç just o ecològic, i es presenten alternatives per reutilitzar o comprar sense envasos. Es pot consultar aquesta guia digital aquí.

“Estam molt satisfets dels primers resultats, és un inici perquè volem que aviat aquests 52 comerços siguin 104 i després 208 els negocis que se sumin a aquesta iniciativa, per qüestions socials, ambientals i econòmiques amb l’objectiu de fer cada vegada menor el volum de residus que generam”, ha assegurat el delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà. “Que a Manacor tinguem 52 comerços acreditats amb el segell de Comerç Verd no pot ser més que motiu d’alegria, i de fet molts d’ells també la certificació de Comerços Emblemàtics, el que dóna una idea de la gran varietat de productes que tenim a Manacor i que el consumidor s’ha anat conscienciant, perquè sense ells no seria possible sostenir aquesta oferta”, ha afegit la delegada de Comerç, Maria Antònia Truyols. 

Per descobrir més informació sobre aquesta certificació es pot visitar la web de Comerç Verd (www.comercverd.cat), on hi ha un mapa que situa tots els comerços certificats. A més, al canal de youtube de Rezero (www.youtube.com/rezerocat) s’ha penjat un vídeo resum d’algunes de les experiències certificades a Manacor, a través de les quals es poden descobrir exemples de consum responsable del municipi.

Aquesta campanya s’emmarca en el Pla Local de Prevenció de Residus de Manacor, que pretén fer una passa més enllà del reciclatge dels residus per treballar i impulsar la prevenció i reducció en tots els sectors i àmbits municipals.

A partir d’ara, els ciutadans ja poden cercar el distintiu de Comerç Verd pels carrers del municipi, i descobrir on poden fer un consum més sostenible i saludable.

La coordinadora de Rezero a les Illes Balears, Roser Badia, ha encoratjat tots aquells establiments que ja han començat a fer passes cap a la sostenibilitat a seguir avançant per poder arribar a complir els criteris que els permetin la certificació. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad