La Policia Local incrementarà la vigilancia a peu durant les festes

La plantilla s’ampliarà a la fi a partir de gener amb 20 nous agents. Durant 2021 han posat 4.000 multes

 

Les compres nadalenques a comerços i mercadets o les ganes de passejar davall les llums o de quedar i aturar-se a una terrassa del centre de Manacor, no han de comportar cap perill ni augment de la delinqüència local. Per això “i perquè la gent continui tenint la percepció que Manacor és una ciutat segura, perquè així és”, hi haurà més policies locals passejant per la zona peatonal en dies de festes. Així ho ha fet saber el nou delegat municipal del cos de seguretat local, Joan Gaià, que defensa la feina feta durant tot l’any pels efectius “que moltes vegades assumeixen feines i competències que correspondrien a la Policia Nacional o a la Guàrdia Civil”.

4.000 multes durant 2021

En qualsevol cas, i sense entrar a valorar si en són moltes o poques, el regidor ha avançat que durant l’any que ara acaba la Policia Local ha posat 4.000 multes relacionades amb distints àmbits legals, uns expedients sancionadors “que duen una feinada de procediment que no es veu i que també s’ha de tenir en compte”.

S’ha de dir també que la manca d’agents comportarà que aquestes hores de vigilància adicional s’hauran de pagar com a extres. “En 10 anys Manacor ha crescut un 20% en població i, en canvi degut a la Llei Montoro que no ens ha permès la incorporació de més policies, la plantilla curiosamente s’ha reduït en un 20%”.

20 agents més a partir de gener

Però aquest percentatge es corregirà en part a partir d’aquest proper mes de gener, quan està previst que es vagin incorporant fins a 20 efectius més: 12 agents amb places ja pressupostades, i uns altres 8 que seran els anomenats agents covid, encarregats sobretot de fer cumplir amb les normatives sanitàries. Un increment que no es notarà tant en els comptes municipals de 2022, “però sí en els de 2023” recorda Gaià.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad