L’Ajuntament diu que la ZPR ha reduït un 67% la contaminació

Segons dades de l’ajuntament de Manacor, la Zona de Prioritat per a Residents (ZPR) ha aconseguit baixar fins a un 67% les emisions de diòxid de carboni (CO2) al centre de la ciutat. “Tot i que que des de 2009 el parc de cotxes del municipi ha augmentat més d’un 15%, fins arribar a ser més de 40.000 vehicles, hem aconseguit en molt poc temps reduir la contaminació”, assegura el batle Miquel Oliver, que es basa en dades de 2019 quan a la ciutat es produien fins a 60 tones de CO2 l’any, mentre que avui en dia han minvat fins a les 20 tones.

Entrega de 2.351 signatures

Aquestes dades han estat posades damunt la taula en resposta a l’entrega, per part de Plataforma per Manacor (partit polític liderat per José Antonio Argiz), de fins a 2.351 signatures de particulars i establiments comercials en contra de la ZPR i perquè l’Ajuntament tiri enrere el projecte “perquè és perjudicial per tot el teixit de comerç local, i és dolent per a l’economia i els veïnats que viuen i la pateixen”.

En aquests moments s’han emès més de 1.800 autoritzacions per poder passar i estacionar en Zona de Prioritat per a Residents, 835 de les quals pertanyen a persones que hi tenen un aparcament i 727 més per a usos relacionats amb els comerços.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad