Talen pins centenaris de la primera línia de Porto Cristo

Operaris de l’empresa que fa obra al carrer Bordils tomen dos arbres al passeig de la Sirena i en poden dos més a la costa den Blau a l’espera

Un any després de la polèmica tala d’arbres a s’Illot, avui dematí les màquines de l’empresa que duu a terme les obres del carrer Bordils de Porto Cristo, tomaven dos pins centenaris a l’alçada del carrer Colom (costa de l’església) davant la sorpresa d’alguns veïnats. Paral·lelament dos operaris més anaven podant de forma ostensible dos pins més a la costa den Blau (alçada del carrer Concepció) per també tirar-los avall en els propers dies. Segons explica l’ajuntament de Manacor, dos dels arbres tenen informes tècnics desfavorables que indiquen que quan es dugui a terme la millora de les voravies les arrels quedaran greument tocades i no es podran aguantar en peu.

Pel que respecte als dos pins de la part baixa del carrer, davant l’Hotel Felip, el propi consistori recorda que s’han hagut de llevar perquè trastoquen el pas de les noves conduccions d’aigües pluvials que s’hi estan realitzant, i ja no seran reposats per mor que el creixement de les arrels en un futur podria danyar les canalitzacions que passan per davall el passeig de la Sirena i sen van fins el Mollet.

Una nova acció molt poc argumentada i difosa per l’ajuntament manacorí que torna a caure en l’error de comunicació que ja va suposar la tala indiscriminada d’arbres a S’illot-Cala Morlanda, poc abans de Nadal de 2020. Ara, i tot i que hi hagué una reunió prèvia amb veïns per informar del començament de les obres, tampoc s’han explicat les raons públicament davant el poble. Antònia Llodrà, portaveu de l’Agrupació Independent de Porto Cristo, critica que “no s’hagi previst abans de començar l’obra. Sabien bé que els pins hi eren abans de començar però no han fet res per conservar-los. La manca de comunicació entre els membres de l’equip de govern és ben evident. Estam molt indignats!”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad