El fred, la carn i el vi

La Confraria de Tastavins de Manacor desplega estris i sabiduria matancera per transformar en sobrassades i botifarrons 157 quilos de porc negre

 

Si la vida es divideix en números i matèria, unes matances poden ser l’excusa ideal per comprovar-ho. 157 quilos de porc negre mallorquí del que sen treuran 42 quilos de sobrassades, de les quals mitja dotzena seran grosses (bufetes i culanes) i la resta es trasformaran en llangonisses per poder torrar el dia del fogueró de Sant Antoni (si finalment n’hi arriba a haver); a més de 18 o 19 quilos més de botifarrons, confirma Antoni Gelabert mentre pasta la carn i les espècies proporcionals, i el seu germà Miquel, president de la Confraria de Tastavins de Manacor, prepara el tradicional frit a la cuina.

Són les xifres d’enguany d’unes matances que amb les d’aquest diumenge ja en són 38 (ininterrompudes fins l’any passat que no es van poder dur a terme per mor de la pandèmia) la majoria al molí den Roca de Fartàritx. Capolar, pastar, cosir budells i berenar amb una copa de bon vi negre devora. Un luxe de diumenge fred però assolellat.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad