El fred, la carn i el vi

La Confraria de Tastavins de Manacor desplega estris i sabiduria matancera per transformar en sobrassades i botifarrons 157 quilos de porc negre

 

Si la vida es divideix en números i matèria, unes matances poden ser l’excusa ideal per comprovar-ho. 157 quilos de porc negre mallorquí del que sen treuran 42 quilos de sobrassades, de les quals mitja dotzena seran grosses (bufetes i culanes) i la resta es trasformaran en llangonisses per poder torrar el dia del fogueró de Sant Antoni (si finalment n’hi arriba a haver); a més de 18 o 19 quilos més de botifarrons, confirma Antoni Gelabert mentre pasta la carn i les espècies proporcionals, i el seu germà Miquel, president de la Confraria de Tastavins de Manacor, prepara el tradicional frit a la cuina.

Són les xifres d’enguany d’unes matances que amb les d’aquest diumenge ja en són 38 (ininterrompudes fins l’any passat que no es van poder dur a terme per mor de la pandèmia) la majoria al molí den Roca de Fartàritx. Capolar, pastar, cosir budells i berenar amb una copa de bon vi negre devora. Un luxe de diumenge fred però assolellat.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad