Acord per reobrir la sala Font i Roig del claustre com a espai de lectura i reunions

La coneguda com a sala Font i Roig, d’entre 80 i 90 metres quadrats i situada a la planta baixa del claustre de Sant Vicenç Ferrer de Manacor, podria tornar a obrir al públic després de dècades emprada com a magatzem. La regidoria de Cultura municipal i el Bisbat de Mallorca (propietari de l’espai) estan a punt de signar un conveni de col·laboració, perquè el consistori pugui reformar la sala a canvi de fer-ne ús com a sala de reunions, exposicions de petit format o com a sala de lectura de la biblioteca municipal, situada només a uns quants metres de distància.

L’Ajuntament ja ha reservat una partida pressupostària de 10.000 euros per poder fer front a les obres de rehabilitació, que es basarien sobretot en la reforma del trispol i el sol-ras i els possibles problemes d’humitat derivats de la manca d’ús efectiu. Cal recordar que fins ara aquesta habitació s’utilitza com a lloc on enmagatzemar cadires o material propi per actes del claustre i l’església del Convent.

Dins de l’acord de col·laboració hi ha una serie de clàusules com ara la calendarització dels mesos on l’Ajuntament en podrà disposar (pràcticament tots tret de Setmana Santa o dies puntuals), la possibilitat que la pròpia església sigui empleada com a espai complementari per a concerts organitzats pel consistori (a canvi de pagar l’electricitat) o la reforma i ús del banys que hi ha a la sala Font i Roig, a càrrec de l’ajuntament de Manacor.

De moment l’acord està a prop: “Hi ha una bona predisposició per les dues parts, i encara que no està signat està molt proper, i de fet ja hi ha una partida aprovada al darrer ple”, confirma el regidor local de Cultura, Mateu Marcé, que es mostra il·lusionat amb la reobertura social de l’espai, després de gairebé tres anys de negociacions. Les obres començarien dins l’any que ve.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad