Manacor vol accelerar l’arriba d’aigua de qualitat des de Petra

L’Agència Balear de l’Aigua i l’Ajuntament es comprometen a fer feina junts per solucionar els problemes d’abastiment del municipi

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el batle de Manacor, Miquel Oliver, han signat, aquest dijous, el Protocol general d’actuació entre l’Agència Balear de l’Aigua (ABAQUA) i el consistori en matèria de subministrament d’aigua potable.

El Protocol tindrà una vigència de quatre anys i té per objecte fixar la voluntat de les parts en què es materialitzi l’execució de les obres de connexió entre el municipi de Petra i Manacor, previstes al Pla Hidrològic de les Illes Balears. Així, quan el consistori necessiti un cabdal d’aigua procedent de les fonts de subministrament de l’Agència igual o superior a 1.200.000 m3 anuals, es procedirà a la signatura del corresponent conveni de col·laboració on es fixaran els mecanismes de finançament a través dels quals es recuperaran els costos de la inversió de les obres de connexió i les condicions del subministrament d’aigua.

El conseller Mir ha destacat que el Protocol «és una passa més de cara a solucionar els problemes d’abastiment que pateixen diversos municipis de Mallorca, entre ells Manacor» i ha celebrat que «ambdues administracions, cadascuna en els àmbits de les seves competències, es comprometen a fer feina plegades, tal com marca l’esperit del Pacte per l’Aigua que la Conselleria impulsa des de principis de legislatura». 

Per la seva banda, el batle ha assenyalat que «aquest projecte serà important, sobretot, per poder fer arribar aigua de qualitat a la zona costanera del municipi, a més de complementar la planta potabilitzadora a Manacor».

El projecte tècnic del tram de conducció d’aigua potable entre Petra i Manacor es troba actualment en exposició pública. Contempla la construcció d’una canonada que anirà del dipòsit de regulació de Petra fins a un de nou previst a Manacor que tindrà una capacitat de 10.000 m3. A més, es preveu un ramal de sortida cap als dipòsits municipals existents al mateix municipi i es deixaran preparades les connexions que, en un futur, permetran estendre la xarxa d’abastiment en alta de l’Agència Balear de l’Aigua cap al nord (Portocristo i Cala Millor) i cap al sud (Felanitx, Campos, Santanyí i Ses Salines).

La primera fase del projecte (Maria de la Salut-Petra) es troba actualment en execució i es preveu que les obres finalitzin el 2022. Llavors, l’aigua potable arribarà als municipis d’Ariany i Petra.

El conseller ha assenyalat que està previst signar, en breu, un Protocol similar amb la Mancomunitat del Pla de Mallorca per fer-hi arribar l’aigua potable des del dipòsit de Maria de la Salut.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad