Dos periodistes alemanys troben ambre gris a Cala Varques valorat en 80.000 euros

Dos presentadors alemanys han trobat aquest dijous un troç d’ambre gris mentre gravaven un programa per a la cadena alemanya DLF a la platja de Cala Varques, a Manacor, mentre cercaven metalls a la platja amb un detector: “monedes, arracades, cadenetes… i devora les roques hem vist aquesta pedra, i he pensat que era ambre, perquè feia molt bona olor”, ha dit Christian, un dels dos reporters.

Un dels periodistes mostra la ‘pedra’ a l’Hotel Felip de Porto Cristo. IB3

 

Després de consultar per internet si a Mallorca se n’havien trobat més trossos, han decidit dur la ‘pedra’ de 1,70 quilos (que en realitat és un vòmit dels catxalots provocat per una irritació estomacal) fins a la comisaria de la Policia Nacional de Manacor. Ara les autoritats la faran arribar a un laboratori per confirmar que es tracte realment d’ambre. El producte, que està molt cotitzat a la indústria de la perfumeria per les seves propietats úniques per fixar els aromes, en aquest cas podria arribar als 80.000 euros.

Els dos trossos d’ambre gris trobats a Porto Cristo l’any 2017, per dos amics de Cala Millor. S. Sansó

 

No és la primera vegada que es troba ambre gris a les costes de Llevant. L’any 2017 dos amics de Cala Millor en trobaren ja un quilo i mig a una cala propera a Porto Cristo de la que no en varen voler revelar l’ubicació exacta. L’ambre té una olor suau molt característica i es desfà en contacte amb una frama formant una especie de cera també molt peculiar.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad