Dos periodistes alemanys troben ambre gris a Cala Varques valorat en 80.000 euros

Dos presentadors alemanys han trobat aquest dijous un troç d’ambre gris mentre gravaven un programa per a la cadena alemanya DLF a la platja de Cala Varques, a Manacor, mentre cercaven metalls a la platja amb un detector: “monedes, arracades, cadenetes… i devora les roques hem vist aquesta pedra, i he pensat que era ambre, perquè feia molt bona olor”, ha dit Christian, un dels dos reporters.

Un dels periodistes mostra la ‘pedra’ a l’Hotel Felip de Porto Cristo. IB3

 

Després de consultar per internet si a Mallorca se n’havien trobat més trossos, han decidit dur la ‘pedra’ de 1,70 quilos (que en realitat és un vòmit dels catxalots provocat per una irritació estomacal) fins a la comisaria de la Policia Nacional de Manacor. Ara les autoritats la faran arribar a un laboratori per confirmar que es tracte realment d’ambre. El producte, que està molt cotitzat a la indústria de la perfumeria per les seves propietats úniques per fixar els aromes, en aquest cas podria arribar als 80.000 euros.

Els dos trossos d’ambre gris trobats a Porto Cristo l’any 2017, per dos amics de Cala Millor. S. Sansó

 

No és la primera vegada que es troba ambre gris a les costes de Llevant. L’any 2017 dos amics de Cala Millor en trobaren ja un quilo i mig a una cala propera a Porto Cristo de la que no en varen voler revelar l’ubicació exacta. L’ambre té una olor suau molt característica i es desfà en contacte amb una frama formant una especie de cera també molt peculiar.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad