La nova imatge de Sant Antoni a Manacor: inspiració o còpia?

La imatge

 

La línia que separa determinats conceptes, siguin socials o siguin artístics, és en moltes ocasions tan fina que costa de creure que no es traspassi en més ocasions. Tot i això, també hem de ser conscients que hi ha certa diferència entre la inspiració i la còpia o el plagi. I dins aquest marc de dubtes és on es situa el disseny guanyador per ser la imatge de les dessuadores del Patronat de Sant Antoni 2022 a Manacor, obra del sonador Jaume Rosselló.

A l’esquerra la imatge guanyadora de Jaume Rosselló, al centre la fotografia i a la dreta un disseny de 2016

 

El disseny, que planteja la colla de dimonis sortint d’un portal de persianes mallorquines amb el Dimoni Gros al capdavant, és un calc d’una fotografia santantoniera d’una edició passada de la festa, tant pel que fa a la composició de les figures com pel que respecte a les proporcions i els colors. Així mateix, el dibuix de Rosselló, també té molts punts en comú amb el disseny que va quedar en tercera posició l’any 2016, obra presentada per la fotògrafa Maria del Mar Vanrell.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad