El Sant Crist i les capelles de la parròquia fan el bot a la tecnologia led

Cada dissabte i de forma desinteressada l’electricista Guillem Papera va il·luminant una de les capelles

 

Moltes vegades les noves tecnologies se torben una mica però acaben arribant per tot. També a la parròquia de Els Dolors de Manacor que poc a poc va il·luminant totes les seves capelles laterals, que des de feia molts anys estaven a les fosques i només rebien la llum general de la nau central i els creuer de l’església. Poca cosa per a unes talles i unes escultures dignes de ser admirades amb claretat, i així també prestigiar els seus autors.

D’aquesta manera, fa mesos que cada dissabte el vicari Marc Capó ajuda a l’electricista Guillem Parera a netejar primer i a passar fils després, per acabar de completar la instal·lació de bombetes led d’una capella per setmana. Ja en duen 18 de les 20 de les que consta el temple manacorí. I a fe que es nota, i molt. “Abans moltes eren una cova. Ara les hi donam vida i espiritualitat”, explica Capó, que diu que tant els fidels com els visitants ho agraeixen molt, i s’hi queden una bona estona admirant les figures.

“La parròquia paga el material i en Guillem fa la resta d’una forma totalment altruista i sense cobrar res. Totes les capelles ja comptaven amb una antiga instal·lació, però en alguns casos ha hagut de ser renovada”. S’ha intentat també que les bombetes led estiguin situades a llocs més estratègics on la llum deixi lluir més tot el conjunt artístic. “Els pares de La Salle, per exemple, varen estar molt contents en veure que el seu retaule i la cúpula de la capella ja es veuen perfectament”, recorda Capó, que creu que això també ajudarà a augmentar els donatius.

El Sant Crist i la Mare de Déu

Així mateix, la nova il·luminació també ha arribat a les dues capelles més importants de l’església, la de la Mare de Déu, per una banda, que ara sí que queda en condicions, i la del venerat Sant Crist de Manacor, la mítica talla de fusta enmarcada dins un conjunt al que se li ha afegit, a la part de dalt, molt més llum que ajuda a donar-li un nou aspecte alhora que deixa veure amb molta claretat la bòveda superior de pedra.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad