El Sant Crist i les capelles de la parròquia fan el bot a la tecnologia led

Cada dissabte i de forma desinteressada l’electricista Guillem Papera va il·luminant una de les capelles

 

Moltes vegades les noves tecnologies se torben una mica però acaben arribant per tot. També a la parròquia de Els Dolors de Manacor que poc a poc va il·luminant totes les seves capelles laterals, que des de feia molts anys estaven a les fosques i només rebien la llum general de la nau central i els creuer de l’església. Poca cosa per a unes talles i unes escultures dignes de ser admirades amb claretat, i així també prestigiar els seus autors.

D’aquesta manera, fa mesos que cada dissabte el vicari Marc Capó ajuda a l’electricista Guillem Parera a netejar primer i a passar fils després, per acabar de completar la instal·lació de bombetes led d’una capella per setmana. Ja en duen 18 de les 20 de les que consta el temple manacorí. I a fe que es nota, i molt. “Abans moltes eren una cova. Ara les hi donam vida i espiritualitat”, explica Capó, que diu que tant els fidels com els visitants ho agraeixen molt, i s’hi queden una bona estona admirant les figures.

“La parròquia paga el material i en Guillem fa la resta d’una forma totalment altruista i sense cobrar res. Totes les capelles ja comptaven amb una antiga instal·lació, però en alguns casos ha hagut de ser renovada”. S’ha intentat també que les bombetes led estiguin situades a llocs més estratègics on la llum deixi lluir més tot el conjunt artístic. “Els pares de La Salle, per exemple, varen estar molt contents en veure que el seu retaule i la cúpula de la capella ja es veuen perfectament”, recorda Capó, que creu que això també ajudarà a augmentar els donatius.

El Sant Crist i la Mare de Déu

Així mateix, la nova il·luminació també ha arribat a les dues capelles més importants de l’església, la de la Mare de Déu, per una banda, que ara sí que queda en condicions, i la del venerat Sant Crist de Manacor, la mítica talla de fusta enmarcada dins un conjunt al que se li ha afegit, a la part de dalt, molt més llum que ajuda a donar-li un nou aspecte alhora que deixa veure amb molta claretat la bòveda superior de pedra.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad