La propietat del solar devora el Molí den Xema es veu obligada a tancar

Suposaria la pèrdua de moltes places d’aparcament. La poca implicació municipal per resoldre la manca de seguretat, l’acumulació de residus o l’ocupació de l’edificació que hi ha a dins, han fet que els propietaris comencin a marcar el perímetre

Ja s’ha començat a senyalitzar el perímetre de bloquets

 

Un esbart d’al·lots, mares, pares i docents surten, cada dia a les dues del capvespre del CEIP Molí den Xema de Manacor, just darrere del passeig del Ferrocarril. Entre bassiots i una mica de fang aconsegueixen arribar al cotxe que han deixat aparcat als voltants de l’escola, fora del carrer d’entrada i de la Zona de Prioritat per a Residents (ZPR) que comença just devora, atravessant la ronda. Per això molts d’ells l’han de deixar al solar situat a pocs metres i que dóna a quatre carrers. Un aparcament improvitzat que des de que va obrir l’escoleta i el centre de primària, ara fa 10 anys, solventa molts de problemes de circulació en hores punta, a més dels que poden venir derivats dels alumnes de l’Escola de Mallorquí o inclús de l’auditori.

Els terrenys són utilitzats en horari escolar com a aparcament improvitzat

 

Es tracta d’uns terrenys privats que durant anys han hagut de patir l’abandó de vehicles, el llançament de brossa i enderrocs o l’ocupació de l’edificació que hi ha a dins… uns problemes que en reiterades ocasions han hagut de ser denunciats davant la Policia i l’administració municipal que, de moment, encara no els ha pogut resoldre. Una manca d’implicació municipal en aquest sentit, que és vista amb preocupació per veïnats i pares davant el possible tancament del solar rústic. “Nosaltres no volem donar cap perjudici a ningú, tot el contrari, mai ens hem oposat a deixar aparcar els cotxes, però tampoc volem que s’enriguin i no ens deixin una altra solució que tancar tot el perímetre”, expliquen els socis que conformen la propietat.

De fet ja han començat les feines per deixar marcades enterra les línies per on anirien les files de bloquets que delimiten el solar i així els picapedrers pugui saber on han d’alçar la paret, que deixaria a desenes de cotxes sense un aparcament alternatiu al poc que hi ha ‘oficial’ devora l’escola.

Molts de problemes, poques solucions

“Evidentment no demanam cap privilegi, però pensam que hi ha d’haver alternatives abans de prendre una decisió així que pot perjudicar a tota la comunitat docent que hi fa feina devora. Perquè això ja s’ha convertit en un conflicte de seguretat. Què passaria si una nina o un nin entra a jugar al solar i es fa mal?, idò que la responsabilitat subsidiària seria nostra; o si una mestra o pare tenen un denou amb el cotxe a dins?”.

I és que la implantació de la ZPR començant al barri del Barracar i el tancament puntual dels accessos fins a davant les portes de l’escola, fa que el trànsit s’hagi de concentrar majoritàriament a les voreres del solar, on antigament hi hagué una petita explotació ramadera, abans del desenvolupament urbanístic de la zona. Per si això no fos suficient, cal recordar que part del parc del Molí den Beió (entre el solar i l’auditori) serà edificat amb el Pla General per construir-hi el segon ambulatori de la ciutat.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad