Estel de Llevant presenta el seu projecte de producció d’infusions ‘T’estim’

L’Associació Estel de Llevant ha presentat avui “T’estim”, un projecte social que neix amb la voluntat de conscienciar, mitjançant el te i les infusions ecològiques elaborades a Mallorca, de la importància d’estimar i cuidar la salut mental. A més, aquesta iniciativa permet crear llocs de feina per a persones amb trastorn mental i està vinculat a projectes formatius en jardineria, agricultura i viverística.

Aquest projecte va començar a fer camí fa tres anys combinant la producció ecològica de plantes medicinals i aromàtiques a una finca de Sa Vall de la Nou, de Manacor, i regades amb les aigües de la Font de Na Memòria per oferir infusions pures, d’una sola planta, i infusions elaborades a partir de la mescla de diverses plantes amb propietats medicinals específiques. A més, es completa l’oferta amb una línia de tes que, com que no es pot cultivar aquesta planta a les nostres latituds, es proveeix a través d’un proveïdor de tes ecològics d’alta qualitat certificat amb el segell “Ethical Tea partnership”, que assegura la promoció d’una indústria justa i sostenible.

Fins a 16 varietats diferents componen la carta de productes de “T’estim” després de tot un procés de plantació al mateix Viver Bio d’Estel de Llevant, de sembra i recollecció a Sa Vall de la Nou i d’assecament i producció d’infusions, amb un procés completament manual, que estan duent a terme 29 alumnes de Formacó Dual i 6 persones contractades pel Centre Especial de Treball (CET) d’Estel de Llevant. De fet, per aquesta temporada 2021-2022 ja es preveu la producció de 450.000 unitats de tes i infusions i, a més de comercialitzar-se directament a les installacions del Viver Bio d’Estel de Llevant, també es podran comprar els productes de “T’estim” a diversos comerços de Palma i Manacor.

El projecte “T’estim” combina les millors fórmules fruit de la tradició amb la tecnologia més innovadora, amb una cura especial per la sostenibilitat i l’eficiència energètica, incorporant un assecador que utilitza aire calent generat mitjançant un captador solar, únic a Mallorca, per aprofitar l’energia solar i no contribuir a les emissions de CO2. A més, tant el material de les piràmides que contenen les infusions com les bosses i capses amb les quals s’empaqueta el producte final són 100% compostables i no es fa servir plàstic en cap ni una de les etapes del procés de producció.

“El nostre moment” és l’eslògan de “T’estim” perquè ara és el moment de la inclusió social i laboral, el moment de defensar una agricultura ecològica i sostenible, el moment de la recuperació de la tradició i l’aposta per la innovació, el moment d’estimar i cuidar la salut mental perquè les infusions i tes ecològics ens ajuden a sentir millor.

Aquest projecte de “T’estim” que impulsa l’Associació Estel de Llevant ha estat possible gràcies al suport de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació a través del FOGAIBA; la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball a través de la Direcció General de Treball i Salut Laboral; l’entitat ENAIRE; i CaixaBank i Fundació “la Caixa”.

De fet, a la presentació, a més de Maria Nicolau, presidenta d’Estel de Llevant, també han assistit Mae de la Concha, consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació del Govern de les Illes Balears, Fina Santiago, consellera d’Afers Socials i Esports del Govern de les Illes Balears, Antoni Capó, director regional d’ENAIRE, Diego Riera, responsable d’Acció Social de CaixaBank a Balears, i Miquel Oliver, batle de Manacor, així com altres batles i batlesses dels municipis de les comarques del Llevant i Migjorn de Mallorca.

L’Associació Estel de Llevant treballa des de 1996 a les comarques de Llevant i Migjorn de Mallorca per i amb les persones amb problemàtica de salut mental i les seves famílies. Actualment, participen en els seus programes més de 250 persones.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad