Manacor vol crear una escola-taller per aprendre a mantenir i reparar embarcacions

Perquè els alumnes puguin obtenir el Cerfificat de Professionalitat. L’Ajuntament cerca un espai d’almanco 450 metres quadrats per llogar. 

 

Encara que la flota pesquera professional de Porto Cristo hagi anat minvant fins a mínims històrics i que la llotja s’hagués de traslladar fins a Cala Bona fa uns anys, el municipi continua tenint una força voluntat i presència marítima. Amb un club nàutic actiu i uns amarraments públics amb llista d’espera, les embarcacions encara signifiquen llocs de feina. Els astillers del port, per exemple, sempre han tengut projectes en marxa i l’explanada de davall l’hotel Drach ha vist passar, a ple sol d’estiu, mariners, turistes i locals que han vist d’aprop un ofici que no s’hauria de pedre.

És per això que ara l’ajuntament de Manacor ja cerca espais per llogar on poder-hi crear un taller de formació per a joves interessats en obtenir un Certificat Professional en el manteniment i reparació d’embarcacions de nàutica i esbarjo. De fet fa mesos que des del departament d’Urbanisme s’ha cercat un local ampli a Porto Cristo (de 450 metres quadrats com a mínim) on poder-hi instal·lar l’escola. Una licitació que ha quedat deserta i que ara s’ampliarà a tot el municipi de Manacor. I és que els requisits plantejats pel Servei de Formació i Ocupació del SOIB (que és qui s’encarrega d’aquest certificat de professionalitat) són complicats tant pel que fa a la superfície de la nau com a l’equipament i mobiliari.

Un equipament que hauria d’aportar el propi ajuntament manacorí, que ja ha reservat 26.000 euros dels remanents municipals per poder tirar endavant el projecte i aconseguir, finalment, que el municipi sigui pioner en aquest tipus de formació, a fi de crear professionals capacitats pel relleu.

Què és un certificat de professionalitat?

Un certificat de professionalitat és un document que expedeix l’administració laboral (a les Balears, el SOIB) i que acredita, de forma oficial i amb validesa a tot l’Estat, que una persona treballadora és competent en una qualificació professional. Els certificats de professionalitat estan regulats per Reial decret, i en el marc del Sistema Nacional de Qualificacions i Formació Professional (SNQP).

Cada certificat de professionalitat està configurat per a una o més unitats de competència. Totes les accions formatives per obtenir un certificat de professionalitat s’estructuren en mòduls teòrics i, a més, inclouen un mòdul de pràctiques professionals no laborals que es desenvolupa en un centre de treball.

El certificat de professionalitat té menys unitats de competència i una durada inferior a la del títol de Formació Professional. Tenir un certificat de professionalitat suposa poder acreditar de forma oficial i en l’àmbit estatal unes competències que facilitaran la inserció laboral. A més, cal tenir en compte que tendran els efectes que pertoquin segons la normativa de la Unió Europea sobre el sistema general de reconeixement de la formació professional en els estats membres de la Unió i la resta d’estats signataris de l’Acord sobre l’Espai Econòmic Europeu.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad