Andreu Gelabert i Albert Baenas parlen sobre l’electricitat i les energies renovables

Ho feren aquest passat divendres en una conferència organitzada per s’Agrícola

 

El passat divendres hi va haver a s’Agrícola una interessant conferència a càrrec d’Andreu Gelabert i Albert Baenas sobre el mercat elèctric i les energies alternatives. Va intervenir en primer lloc l’enginyer aeronàutic Albert Baenas que va explicar el funcionament del mercat elèctric nacional, distingint el de producció d’energia elèctrica i el mercat de distribució, i com tot plegat està sotmès a la normativa de la Unió Europea.

A continuació va ser el torn de l’enginyer i arquitecte naval Andreu Gelabert el qual va introduir els principis de l’autoconsum elèctric renovable i les seves modalitats. L’autoconsum és l’aprofitament de l’energia per part del qui la produeix i en el cas de l’autoconsum fotovoltaic, va explicar com es podia estalviar en el cost de la factura elèctrica consumint l’energia que es produeix i venent l’excedent.

Finalment el mateix Andreu Gelabert fa fer una incursió al tema de la transició energètica parlant d’altres energies menys conegudes i per tant menys presents actualment.

El nombrós públic que va assistir a la conferència va sortir satisfet i amb unes idees més clares d’uns temes que molt sovint són difícils d’entendre pel gran públic.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad