Andreu Gelabert i Albert Baenas parlen sobre l’electricitat i les energies renovables

Ho feren aquest passat divendres en una conferència organitzada per s’Agrícola

 

El passat divendres hi va haver a s’Agrícola una interessant conferència a càrrec d’Andreu Gelabert i Albert Baenas sobre el mercat elèctric i les energies alternatives. Va intervenir en primer lloc l’enginyer aeronàutic Albert Baenas que va explicar el funcionament del mercat elèctric nacional, distingint el de producció d’energia elèctrica i el mercat de distribució, i com tot plegat està sotmès a la normativa de la Unió Europea.

A continuació va ser el torn de l’enginyer i arquitecte naval Andreu Gelabert el qual va introduir els principis de l’autoconsum elèctric renovable i les seves modalitats. L’autoconsum és l’aprofitament de l’energia per part del qui la produeix i en el cas de l’autoconsum fotovoltaic, va explicar com es podia estalviar en el cost de la factura elèctrica consumint l’energia que es produeix i venent l’excedent.

Finalment el mateix Andreu Gelabert fa fer una incursió al tema de la transició energètica parlant d’altres energies menys conegudes i per tant menys presents actualment.

El nombrós públic que va assistir a la conferència va sortir satisfet i amb unes idees més clares d’uns temes que molt sovint són difícils d’entendre pel gran públic.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad