Manacor comptarà amb 23 punts de recàrrega per incentivar l’ús del vehicle elèctric

Ja n’hi ha al centre, a l’estació de trens i als aparcaments soterrats

 

El municipi de Manacor aviat comptarà amb 23 punts per poder carregar els cotxes elèctrics. Una forma sostenible d’incentivar per una part la compra de nous vehicles verds, i per l’altra de fer arribar als usuaris el missatge que s’està creant una xarxa de places d’aparcament gratuïtes especialment creades per fer més senzill el procés i el trànsit cap a un municipi més sostenible i menys contaminat.

A més a de distintes zones del centre de la ciutat, ja hi ha punts de recàrrega, per exemple als tres pàrquings soterrats de Manacor i Porto Cristo o al gran voladís de plaques solars situat just al costat de l’estació de trens. Uns inatal·lació que, per un altra banda, també serveix per abastir d’electricitat el nou edifici ampliació del col·legi Simó Ballester.

Entre les avantatges dels vehícles elèctrics, que va arribar a Europa ara fa deu anys al 2011 i que ja comença a estar assentat dins els concessionaris locals com una alternativa forta als diesel, hi ha l’absència d’emissions en la circulació, els costos d’ús inferiors als cotxes de combustió, beneficis fiscals, aparcament gratuït a la via pública, una conducció molt suau i agradable “i que tenen menys averies que un cotxe convencional de motor de combustió tradicional”, expliquen els experts consultats.

Els cotxes elèctrics no produeixen emissions durant el funcionament i, per tant, són vehicles respectuosos amb el medi ambient. No expulsen res a l’atmosfera, ni CO2 ni òxids de nitrogen, i no tenen, de fet, tub d’escapament. Aquestes característiques els postulen com els models ideals per a la circulació diària per la ciutat i els voltants.

Fa uns dies l’ajuntament de Manacor ha iniciat una campanya a les xarxes per incentivar la seva compra i el seu ús. Una iniciativa clarament dirigida als nous conductors, però també aquells més veterans que puguin ser més reacis als canvis en la conducció.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad