L’Obra Cultural celebrarà la Nit de la Cultura a l’auditori de Manacor

Amb presència manacorina i un homenatge especial al poeta Damià Huguet, mort fa 25 anys

 

Manacor es tornarà a convertir en el centre de la cultura mallorquina. Serà aquest proper 11 de desembre, a partir de les 19 hores a l’auditori, quan la capital de Llevant torni a aglutinar els focus de la ja tradicional Nit de la Cultura que cada any organitza (i ja en van 35) l’Obra Cultural Balear, i que serveix per lliurar els seus premis 31 de desembre a les persones i entitats que durant els darrers 12 mesos han treballat en pro de la llengua i cultura pròpia de les illes.

“Aquesta és una edició especial perquè venim d’un any que no va ser normal i encara que hi va haver gala aquesta va haver de ser enllaunada. Per això també ens feia il·lusió recuperar-la a un lloc on la cultura és tan important com Manacor, envoltats de còmplices de la lluita per la llengua i la cultura del país”, explicava avui migdia el president de l’OCB des del 2018, Josep de Luis, en el transcurs de la presentació, acompanyat pel batle del municipi, Miquel Oliver, i Aina Vidal, coordinadora de l’entitat.

60 anys

La propera gala de la Nit de la Cultura també servirà com a tret de sortida i avançada al que serà el programa de festes pel 60è aniversari de l’Obra Cultural Balear, nascuda el 1962 i que actualment compta amb una mica més de 4.000 socis. “Res de tot això no hauria estat possible sense ells i sense el teixit capil·lar que formen les diferents seus i associacions afins que l’OCB té repartides per tot Mallorca, per exemple”.

Un aspecte elogiat i compartit també per Oliver, que ha insistit a tornar al camí del suport a les associacions i col·lectius locals “entre els quals ha d’estar per la seva gran tasca l’OCB de Manacor” una vegada sobrepassats els moments més durs de la pandèmia i la consegüent reactivació gradual del teixit cultural i social. “Per això és important que l’OCB s’hagi acordat de nosaltres per organitzar aquest acte, que suposa en certa manera una descentralització”.

La gala, que serà retransmesa en directe per IB3 i el Canal33 (i en diferit per TV3) comptarà amb una presència especial d’artistes locals, entre els quals hi haurà el músic emergent Jantià, Antoni Reyes (que juntament amb Agnès Llobet presentaran l’esdeveniment) o Joana Gomila, a més de les actuacions de grups com Cabot, Marta Elka i Toni Pastor o Maria Arnal i Marcel Bagés.

Huguet en el record

Així mateix De Luis, que s’ha mostrat optimista respecte a la incidència social creixent de l’OCB a Balears, “després d’una temporada a la baixa a causa de la crisi sanitària”. “Fa anys que tenim poca implicació de les administracions públiques, que encara arrosseguen una mica tota la maquinària ‘linguicida’ que va intentar arrencar José Ramón Bauzá”, ha dit el president de l’Obra, que ha confirmatque es rendirà un sentit homenatge a la figura del poeta campaner Damià Huguet, precisament quan es compleix el 25è aniversari de la seva mort.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad