Quan Manacor va tenir el seu propi Jurassic Park

Aquests dies es compleixen set anys de la retirada dels famosos dinosaures de s’Olivart

 

A mitjan novembre de 2014 camions de grans dimensión s’endugueren els darrers dinosaures de l’entrada de Manacor. L’extinció dels animals prehistòrics de devora s’Olivart va significar, ara fa just set anys, la fi d’una de les postals de l’entrada a la ciutat des de Palma. Si superau la quarentena i per a vosaltres la trajecte Palma-Manacor era una ruta més o menys habitual, potser recordeu que prop del pintoresc dipòsit d’aigua situat a les costes de Xorrigo, a la frontera amb el municipi d’Algaida, un Tiranosaurus rabiós treia el cap per damunt un arbre just  passada la corba.

Era l’antecessor del parc juràssic de Spielberg, el precedent mallorquí (de cartó pedra) de la febre que vendria després pels animals prehistòrics. Però va arribar un moment, fa més de vint anys, que els veïns de Son Gual ja no van voler més els hostes de mans curtes i dents esmolades. Així, després d’una primera extinció, va venir una resurrecció imprevista. Al cap de pocs dies de la seva ‘mort’, els vint animalons van tornar a néixer a l’entrada de Manacor, al costat del centre d’articles d’olivera, Olivart.

Des de llavors van servir com a reclam perquè els turistes s’aturessin a fer-se unes fotos i, de passada, entressin a la botiga. Però Olivart va liquidar i els dinosaures que durant gairebé dues dècades van plantar cara ferotgement, van ser retirats i traslladats a les Coves dels Hams de Porto Cristo.

Finalment el 19 de novembre de 2014 un grup d’operaris va procedir mitjançant camions i grua a la retirada dels vuit dinosaures més grans. Cal recordar dins aquest Jurassic Park a la manacorina, també hi havia figures d’ossos i altres animalons a més d’un petit llac artificial. Encara que estaven elaborats amb fibra i el seu pes era relativament baix, la complexitat de l’operació va radicar a col·locar-los adequadament a les caixes dels camions.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad