Ens ha deixat l’historiador manacorí Sebastià Sansó Barceló

L’historiador Sebastià Sansó Barceló (Manacor, 1950) va morir ahir horabaixa a la seva ciutat, a la que va dedicar la seva tasca investigadora i amb la que va ajudar a conèixer una part important del seu passat social, econòmic i industrial. Molt conegut al municipi, va començar de ben jove a fer feina al Banc Espanyol de Crèdit (Banesto) a l’oficina de Sa Bassa primer, a Cala Millor després i finalment a la d’Artà, on també hi va deixar molts bons amics.

Mentre encara hi feia feina i passada la cinquantena va acabar la carrera d’Història a la Universitat de les Illes Balears. La investigació era la seva gran passió. No de bades seva és la tesi sobre la indústria de les perles a Manacor i el llibre de referència sobre la fusteria local. Per acabar-ho d’arrodonir al 2018 va publicar ‘Manacor viu’, sobre la formació i evolució del poble i els nuclis del municipi que en sorgiren després. Des de 2019 era col·laborador d’aquesta revista digital, on cada diumenge i sens falta, publicava interessants articles.

Aquest dimecres tendrà lloc el tanatori de 15 a 18 hores al Parc de l’Auba, mentre que el funeral serà a l’església de Sant Pau a les 19,15 h.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad