Ens ha deixat l’historiador manacorí Sebastià Sansó Barceló

L’historiador Sebastià Sansó Barceló (Manacor, 1950) va morir ahir horabaixa a la seva ciutat, a la que va dedicar la seva tasca investigadora i amb la que va ajudar a conèixer una part important del seu passat social, econòmic i industrial. Molt conegut al municipi, va començar de ben jove a fer feina al Banc Espanyol de Crèdit (Banesto) a l’oficina de Sa Bassa primer, a Cala Millor després i finalment a la d’Artà, on també hi va deixar molts bons amics.

Mentre encara hi feia feina i passada la cinquantena va acabar la carrera d’Història a la Universitat de les Illes Balears. La investigació era la seva gran passió. No de bades seva és la tesi sobre la indústria de les perles a Manacor i el llibre de referència sobre la fusteria local. Per acabar-ho d’arrodonir al 2018 va publicar ‘Manacor viu’, sobre la formació i evolució del poble i els nuclis del municipi que en sorgiren després. Des de 2019 era col·laborador d’aquesta revista digital, on cada diumenge i sens falta, publicava interessants articles.

Aquest dimecres tendrà lloc el tanatori de 15 a 18 hores al Parc de l’Auba, mentre que el funeral serà a l’església de Sant Pau a les 19,15 h.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad