L’artista manacorina Joana Gomila guanya el premi Altaveu pel seu disc ‘Paradís’

L’artista manacorina Joana Gomila ha guanyat un dels premis musicals Altaveu 2020 en reconeixement al seu disc ‘Paradís’, i a la mescla de tradició i pop electrònic de les seves cançons. “Estic molt feliç i agraïda d’haver rebut aquest premi Altaveu. Vull donar les gràcies al jurat i al festival per aquest reconeixement, que dóna coratge per seguir cercant per dins marges i frontisses”, ha dit Gomila.

“Jo som només una illa més d’aquest arxipèlag que és Paradís. Laia Valles ha tripulat el vaixell sonor que ho agombola tot, sempre infinitament agraïda, Laia. La teva escolta m’eixampla el cor i l’esperit. Tirar-se a la mar gran amb aquest arxipèlag humà (que creix cada dia) no fa por, és un subidón”, en referència a tots els col·laboradors que ha tengut ‘Paradís’.

Gomila ja va fer una primer aproximació al disc ‘Souvenir’, més folk. però que també mesclava allò tradicional amb una manera de fer atrevida. Hi ha hagut pocs discos que hagin capturat de manera tan fidel l’ànima mateixa de les tonades mallorquines, i paradoxalment, hagin tengut la capacitat d’alliberar-les dels corsés i reimaginar-les des de punts de vista caleidoscòpics.

A ‘Paradís’, Gomila parteix d’un nou format a duo amb Laia Vallès, a partir d’un so expansiu i transgressor (teclats, sintetitzadors, samplers), aprofundint en l’esperit de recerca i experimentació que va donar impuls al seu debut, incorporant cançons de composició pròpia.

L’objectiu dels premis Altaveu és reconèixer als artistes, entitats i iniciatives que d’una manera més destacada han enriquit la música del país durant l’any.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad