L’hípica comarcal triomfa a la península

L’equip llorencí-manacorí ‘Mallorca Endurance’ competeix amb èxit a curses de llarga distància

 

Que hi ha vida fora del trot és una qüestió palpable durant els darrers anys, on el món del cavall a la comarca del Llevant mallorquí ha canviat de ritme i de tradicions. Per això no sorprèn que surtin nous competidors en competicions que fins ara, al manco a Manacor, eren poc conegudes. Aquest és el cas de Mallorca Endurance, el club mig llorencí mig manacorí que competeix des de fa mesos (i amb èxit) en curses de resistència a la península.

L’equip el composen quatre persones que competeixen en distintes categories: Coloma Servera a Infantil amb el cavall Legendario, Jordi Espases a Amateur amb AC-Rita i Rafel Genovart ‘Martet’ amb Capote i Cati Mas amb el trotó francès Diego de Larcy, en categoria Veterans. A la darrera cita celebrada fa quinze dies al Rincón de Ademuz (València), tant Mas com Espases acabaren en primera posició, mentre que Servera va treure una meritòria quarta plaça.

“Actualment estam corrent en el que es coneixen com a curses de promoció. N’he de disputar quatre cada un amb el mateix cavall per així aconseguir el carnet i passar de les autonòmiques a les curses nacionals i internacionals, que és l’objectiu final”, explica Cati Mas. Això voldria dir que passarien de les que han disputat ara de 40 i 60 quilòmetres respectivament, a curses de 100, 120 i fins a 160 quilòmetres.

“La sortida es dóna entre les 9 i les 9,30 del matí per a totes les categories, i s’ha d’anar entre els 11 i els 15 quilòmetres per hora de promig”, la qual cosa significa, a part de conèixer el cavall i les seves necessitats a cada moment, dossificar bé els esforços perquè tant l’animal com el genet arribin frescos a meta. “Cada 20 quilòmetres ens hem d’aturar per refrescar el cavall i procurar que en el menor temps possible baixi a menys de 64 pulsacions i passi pel que s’anomena la vet-gate, on els veterinaris comproven si està ben hidratat, no té coixeres ni problemes intestinals. Després tenim 20 minuts per vestir-lo i tornar a partir”.

Ara el següent objectiu de l’equip és preparar-se i entrenar bé durant la setmana per poder començar a un bon nivell la propera temporada que començarà pel febrer a Elx.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad