Talaiot: la revolta de Simó Ballester feta música

El grup manacorí de metal torna amb el seu segon disc ‘Dos: Repressió i Revolta’. Onze cançons que cerquen recolzament per fer-se físiques

 

Els talaiots formen part de la prehistòria mallorquina tant com les revoltes foranes representaren l’edat mitjana. Dos punts d’inflexió històrica que conflueixen amb força al Manacor del segle XXI. Una especie de regressió cap a altres vides, totes caracteritzades pel metall… de la metalúrgia a les cançons, de la sang i el foc a les pues i les cordes. La banda manacorina TalaioT acaba de treure ‘Dos: Repressió i Revolta’, un homenatge a l’esperit de Simó Ballester.

El grup, format fa uns anys de la conjunció d’altres bandes del Llevant i Es Pla Mallorquí com The Ugly Bitches i Cap de Fibló, ja va editar al 2019 el seu primer disc: ‘U-Pecats i Traïdoria’, amb 10 temes de metal cantats en català, enregistrats als estudis Diorama Sound de Palma i produïts per Toni Salvà, va rebre una bona acollida per part de públic i mitjans especialitzats. De fet els va permetre ser presents entre els semi-finalistes del concurs Pop Rock Palma 2021 celebrat fa només unes setmanes.

TalaioT el formen Carles Roldán (veu), Bernat Parera (guitarra) i Miquel Crespí Gayà (baix), conjuntament amb Antonello Pinto (bateria), provinent de Latina (Italia) i que havia militat ja a formacions com Bugardi, Vicenzo Sanniti, Shokogaz i Toylet. Una banda que vol sonar amb la solemnitat de les pedres, grans i antigues, de les que agafen el nom. 

“Amb l’aturada forçosa que va suposar l’arribada de la COVID-19, aprofitàrem el temps per composar temes i donar forma a una idea que ja ens voltava: un segon disc que relatés uns fets de la història de Mallorca com foren els de la revolta de la part forana al segle XV liderada per Simó Ballester”, expliquen.

“Gràcies al llibre ‘Forenses y Ciudadanos; Historia de las disensiones civiles de Mallorca en el siglo XV’, escrit al 1.847 per l’historiador Josep Maria Quadrado, vàrem poder profunditzar i conèixer més fets i personatges i gravar un disc al qual, a través d’onze temes, relatam la història de la decadència de Mallorca, l’aixecament del poble, el setge de Ciutat i la captura i execució de Simó Ballester l’any 1456. A més, hem volgut retre homenatge a dos grans artistes manacorins, incloent dues versions: ‘Sa cancó de Son Coletes’ de Guillem d’Efak i ‘Bona Nit’ d’Antoni Parera Fons”.

‘Dos: Repressió i Revolta’, es va gravar a Diorama Sound durant l’estiu de 2021 i de la part gràfica, com ja va passar amb el primer disc, també se n’ha encuidat Timothy Llompart. Actualment, hi ha en marxa una campanya de micro-mecenatge a través de Verkami per treure l’edició física del disc, en CD i vinil. Si hi voleu col·laborar en teniu més informació aquí: https://vkm.is/talaiotdos

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad