L’algoritme contra el teatre

Les xarxes socials no deixen publicitar l’obra ‘La història robada’ (que es torna a representar a La Fornal de dissabte a dilluns) per utilitzar paraules polítiques

 

Les xarxes social són, molts cops, un món d’interacció que pot transformar-se en difús i (irònicament) poc personal. Així, el que hauria de servir també d’altaveu per reivindicar o publicitar accions i projectes, mantè una normativa que activa l’algoritme censor. Una alarma que s’activa per l’ús de determinades paraules, sense importar en quin context siguin usades (escrites). És precisament el que ha passat amb l’obra de teatre ‘La història robada’, que torna a representar-se aquest cap de setmana (dissabte i diumenge a les 19h i dilluns a les 20h) a la Fornal de Manacor.

Basada en l’obra de l’historiador Antoni Tugores, tracta sobre la vida política i darrers dies del batle manacorí Antoni Amer ‘Garanya’, represaliat per la seva condició republicana. Precisament això, l’ús de la paraula República, o el del terme assassinat, han fet que Facebook (i per tant també Instagram) no hagin admès que les representacions puguin ser publicitades per aquestes xarxes de manera pagada. Per un contingut polític quan el que es pretén és simplement explicar l’argument d’un acte cultural. “No han anat a mirar què significaven aquestes paraules i ho han ficat tot dins el mateix sac, quan el que s’hauria de discriminar és a l’extrema dreta i no aquest fet”, explica el gerent del teatre La Fornal i coguionista de la versió radiofònica de l’obra, Joan Gomila.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad