Finalment es construirà un passeig per arribar a peu fins el polígon

Després de dècades de reclamacions i inseguretat, el Consell aprova licitar les obres que també reformaran la rotonda per evitar embossos

 

Després de décades de reclamacions i esperes, finalment es podrà anar a peu fins el polígon industrial de Manacor sense haver d’estar pendent dels cotxes i passar pena per la seguretat. El Consell de Mallorca ha aprovat aquest dimecres treure a licitació el projecte de carril directe i passeig per a ciclistes i vianants a la rotonda del polígon industrial i bulevard d’entrada a la ciutat.

“Donaran seguretat i milloraran considerablement l’aspecte de la ciutat perquè en canviaran la fesomia amb la inclusió del carril bici, i faran més confortable la convivència”, ha explicat Iván Sevillano, conseller de Mobilitat i Infraestructures. Sevillano ha emmarcat aquesta actuació en el conjunt de les accions previstes per posar fi a la situació de Manacor, que «ha estat al marge durant molts anys d’unes reformes necessàries a la xarxa viària de la ciutat per solucionar problemes per als quals la població exigia, amb raó, una resposta».

Les obre faran possible un carril directe, perquè els vehicles que circulen procedents de Sant Llorenç cap a Palma no hagin d’incorporar-se a la rotonda, fet que provoca molts d’embossos. En concret, s’executarà un carril directe des de la variant nord cap a l’Ma-15 en direcció a Palma, per agilitar la incorporació a l’autovia i evitar les retencions a la rotonda, la qual cosa descongestionarà també la sortida de cotxes de la ciutat de Manacor.

Igualment, es construirà un passeig per a ciclistes i vianants des d’aquesta rotonda fins al vial cívic existent al començament del nucli urbà, al costat de l’Ma-15c. Actualment, el trànsit per a vianants en aquest tram no té cap tipus de seguretat i la circulació pròxima de vehicles és un risc. Addicionalment, es reforçarà el ferm de tota la zona d’accés a la rotonda d’entrada al polígon amb fresatge, una capa de trànsit i senyalització horitzontal noves.

Evitar retencions

El problema en aquesta zona que fa necessària aquesta actuació és la retenció que es produeix en hores punta de trànsit a la variant nord de Manacor a la rotonda del polígon industrial (on acaba el desdoblament de l’Ma-15). Els vehicles que surten de Manacor i accedeixen a la rotonda impedeixen que els que venen de la variant accedeixin a la rotonda, amb la qual cosa es produeix una coa notable a les dues carreteres. Com que molta gent ja ho sap, bona part del trànsit interurbà procedent de Sant Llorenç, Artà, Son Servera i Capdepera opta per travessar el nucli urbà de Manacor, fet que comporta un trànsit excessiu a l’interior del municipi, amb totes les dificultats que això comporta.

«Donarem solució així a aquest problema, ja que amb aquest projecte aconseguirem també de manera indirecta evitar que molts vehicles continuïn travessant el municipi i facin més ús de la variant. Això es traduirà, a més, en una millora de la seguretat viària», afirma Sevillano.

Pel que fa a la via ciclista, s’ha dissenyat en funció dels usuaris potencials i l’ús que en faran: oci, esport o, simplement, arribar a la seva destinació de la manera més directa i segura. Es va observar que els ciclistes que es desplaçaven per la via de servei del costat del polígon industrial de Manacor en direcció a Manacor, utilitzen els carrils de cotxes i, fins i tot, l’Ma-15c. Això provoca una inseguretat principalment per al ciclista durant el desplaçament. Per això, es farà un carril bici, de manera que els ciclistes puguin transitar per una via independent de la calçada amb punts de detenció mínims i ben senyalitzada, la qual cosa els donarà més seguretat en aquest tram.
El termini d’execució de les obres és de quatre mesos i el pressupost ascendeix a 562.691,89 euros.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad