Arriba a Manacor un taller per aprendre a animar en ‘stop motion’

El cinemaclub manacorí 39 escalons organitza, aquests propers 27 i 28 de novembre, un taller per aprendre a animar en la tècnica del ‘stop motion’ i a través de petits robots japonesos. Tot a càrrec del premiat director Coke Riobóo (Goya 2007 al millor curt d’animació).

Els gunplas són robots articulats fàcils de muntar que pertanyen a l’univers Gundam. Abans de començar el taller, els alumnes podran triar el model que més els agradi d’un catàleg amb models importats directament del Japó. Seran models escala 1/144, ja que són els més adients i accessibles per a iniciar-se en aquest món. És recomanable triar un robot que no tingui massa complements perquè sigui fàcil d’animar, és a dir, que tingui una anatomia senzilla per a poder realitzar-ne una animació amb les menys complicacions possibles.

El taller començarà amb el muntatge del robot que cada alumne haurà triat i tot seguit es pintarà al gust de cadascú. Una vegada muntats i personalitzats, aprendrem la tècnica d’animació stop motion filmant una animació on els robots gunpla personalitzats seran els protagonistes i on veurem, pas a pas, com cobraran vida pròpia per a esdevenir autèntics actors del cinema de ciència-ficció més personal, independent i agosarat.

COKE RIOBÓO (Madrid, 1970)

Animador, músic i compositor, Coke Riobóo és un dels grans animadors de l’animació espanyola d’aquestes darreres dècades. Guanyador del Goya al millor curtmetratge d’animació el 2007 amb “El viaje de Saïd” (2006), un musical en clau de somni animat en stop-motion on posa en solfa tots els tòpics de l’Espanya canyí. Emperò abans ja havia dirigit “La tele espectadora” (2001), un curtmetratge gore, extremadament punky i salvatge filmat també en stop-motion que va ser seleccionat i premiat en infinitat de festivals internacionals davant la sorpresa del mateix Coke.

El 2013 estrena la que segur que esdevindrà, amb el temps, una de les seves obres mestres, “El ruido del mundo”, un viatge musical dins un món d’imatges en contínua transformació filmat amb la preciosa tècnica d’animació de dibuixos de plastilina sobre vidre il·luminat i que va ser premiat al festival de Màlaga. Amb “Made in Spain” (2016), nominat per als premis Goya del 2017, Coke continua demostrant el seu inconformisme a l’hora de desenvolupar noves formes d’animació. Aquesta vegada seran figures de plàstic, animades també en stop-motion, les protagonistes d’aquesta nova recreació de l’Espanya delirant, surrealista i folklòrica que tant li agraden.

Món que continua desenvolupant i quasi ha portat a l’extrem hiperbòlic amb el seu darrer curtmetratge “Mad in xpain” (2020), estrenat al festival Animac de Lleida, on introdueix, emperò, elements del món de les pel·lícules de Mad Max i de les històries de robots japonesos. A més, Coke ha dirigit també la sèrie “Se abre el telón” de 26 capítols per a Plus.es (la pàgina d’internet de Canal Plus) i tot un seguit de videoclips, anuncis i cortinetes de programes televisius, a més de compondre i interpretar les bandes sonores dels curtmetratges propis i d’altres autors.

També s’ha de destacar la vessant educativa dins la carrera de Coke, ja que ha impartit cursos i tallers d’animació a països tan dispars com puguin ser l’Índia, el Senegal, el Marroc, Guinea Equatorial, Mèxic, Veneçuela, l’Iran, Egipte o Espanya. Així mateix ha estat professor d’animació stop-motion a l’ECAM de Madrid entre el 2004 i el 2013.

http://www.cokerioboo.com

https://vimeo.com/cokerioboo

Edat indicada: a partir de 12 anys

Dates: 27 i 28 de novembre

Horari:

Dissabte: de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h

Diumenge: de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h

Durada: 16 hores

Places limitades: 15

Lloc:

Espai na Camel·la

C/Tià de sa Real, 3

Manacor

Preu de la matrícula: 100 euros (no inclou el robot)

Preu del robot: entre 10 i 25 euros

Certificat d’assistència

Informació i inscripcions:

cinemaclub@39escalons.org

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad