Sant Jaume i ‘Nicolas Cage’ són expulsats de la sala de plens

Part i banda

 

Ara que la pandèmia pareix que va decaient (falta veure si ens haurem portat tots bé la nit de Tots Sants) i que l’ajuntament de Manacor torna a preparar la sala de plens per passar del món virtual de ‘zoom’ a les reunions mensuals més físiques, hem pogut saber i comprovar que hi ha hagut una serie de canvis al primer pis del claustre i que alguns personatges que fins ara estaven penjats a les parets de la sala, ja han estat oficialment expulsats a un altre lloc per definir. Entre les dues personalitats més importants de la llista hi són sant Jaume (o millor dit Santiago Matamoros) i Nicolas Cage.

Quan ens referim a l’actor nord-americà ho feim en realitat de Benet Tomàs Riera, un frare manacorí nat a finals del segle XIX, que té una retirada notable amb l’estrella de Hollywood, fins el punts que molts de periodistes locals que fins abans de la covid acudien amb assiduitat de la sala de plens el coneixien amb el nom ‘artístic’ i no tant el real. Però… per què creu l’equip de govern que ha de ser retirat de circulació? Simplement perquè han detectat que entre els quadres dels fills il·lustres que hi havia penjats, n’hi havia que no ho eren com són els casos del general Weyler, de Joan Servera Camps, Joan Binimelis, José Cotoner, Alexandre Rosselló, el rector Rafel Rubí o el propi Benet Tomàs Riera.

Pel que fa a l’escultura del patró de Manacor, fins ara col·locada dins una vitrina situada a la paret del fons, els motius de la seva expulsió són bàsicament estètics. I és que la talla de fusta presenta a sant Jaume en la seva actitud més bèlica com a defensor de la cristiandat, damunt un cavall, amb una llança i fent trossos (literalment) a un infidel religiós. Una escena massa crua que l’Ajuntament no vol que representi l’actual societat manacorina. El batle, Miquel Oliver, fins i tot ha consultat el rector Antoni Amorós abans de la decisió, i ha assegurat que d’una o altra forma alternativa “sant Jaume hi serà present a la sala”.

Càmeres i pantalla

Així mateix, i parlant de l’aspecte tecnològic, la sala de plens s’ha reformat amb càmeres que a partir d’ara permetran emetre senyal ‘youtube’ en directe des de distints angles de l’espai per enfocar qui parli a cada moment, una pantalla on poder veure l’ordre del dia i el temps que cadascú té per contestar les preguntes, i una serie d’altaveus que faran l’experiència una mica més còmoda.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad