El rector de Manacor matisa les seves paraules

Antoni Amorós aclareix a les xarxes socials què era el que volia dir sobre la Cruz de los Caídos de Son Servera

 

Una setmana després de la retirada per sorpresa del monument franquista de la Cruz de los Caídos a Son Servera, la polèmica segueix més encesa que mai. Sobretot si pegam una ullada a les xarxes socials. De fet, els internautes han aprofitat l’eliminació del monòlit per avivar la polèmica. El rector de Manacor, Toni Amorós, també s’ha vist embolicat en la polèmica després de publicar a les xarxes socials una imatge del moment en què la màquina enderrocava la creu amb el comentari: “Son Servera, divendres passat. Quins temps vivim! Començant per la creu, sense cap delicadesa amb públic cantant…”. Les reaccions a la publicació no es van fer esperar. En un plis plas els comentaris superaven la trentena, el que va dur el rector de Manacor a fer una nova publicació per aclarir les seves paraules.

Així, aquest dijous, 17 hores després de la seva primera publicació, Toni Amorós va fer una nova entrada a les seves xarxes: “Trenta i pico de comentaris poden dur el tema a llocs insospitats. Només vull fer constar la meva opinió d’una manera més matisada”, argumenta. Així, el rector explica que “la victòria tenia altres símbols. La creu no era la de la victòria, sinó la creu dels caiguts. Encomanar a Déu l’ànima d’unes persones difuntes i aquesta no era una funció espúria d’una creu. Certament no era just que només uns dels difunts fossin honrats”. I tot seguit aclareix: “La meva queixa no era ni tan sols perquè es retirés el monument. Només era perquè es feia de manera totalment poc respectuosa i amb un públic cantant i increpant”.

Entre les reaccions suscitades, hi ha comentaris per a tots els gustos des que «la memòria històrica sembla ser molt selectiva» que «la guerra va portar injustícies i matances i barbaritats pels dos costats». També hi ha internautes que opinen que “els nacionals es van fer seva la creu com a insígnia amb el consentiment de l’església” o que “l’odi pot sembrar sentiments molt nocius”.

Cal recordar que el rector de Son Servera, Jaume Mercant, va expressar el mateix dia el seu rebuig a l’enderrocament de la Cruz de los Caídos, que va ser eliminada per l’ajuntament de la localitat pel significat franquista i per donar compliment a la Llei de Memòria Històrica . “S’ha fet sense avisar, oblidant que 837 persones vam firmar perquè es respectessin el símbol religiós de la creu i de l’altar, sense cap símbol polític ni ideològic. Només hi havia un símbol, l’escut de Son Servera”, va declarar.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad