Manacor perdrà un milió d’euros per l’anul·lació de l’impost de plusvàlues

La regidora d’Economia i Hisenda, Maria Antònia Truyols, confessa que “algun dia havia de passar”

 

Després de l’anul·lació del sistema de càlcul de les plusvàlues municipals anunciada dimarts pel Tribunal Constitucional, els ajuntaments han demanat una reforma urgent de la norma i també solucions immediates a la inseguretat financera i la manca d’ingressos que suposarà. Diferents portaveus municipals apunten que la falta d’un sistema alternatiu, generen incertesa i temor a una probable allau de recursos ciutadans.

A Manacor, la regidora d’Economia i Hisenda, Maria Antònia Truyols, confessa que “algun dia havia de passar però ningú no sabia quan seria el moment”. La responsable econòmica manacorina confessa que la plusvàlua municipal és un impost que fa molt de temps que “està en dubte” perquè la forma de càlcul és un “tant estranya”. “S’esperava que en algun moment es modifiqués o bé perquè el legislador modifiqués la fórmula de càlcul o bé perquè es pronunciés el Tribunal Constitucional”.

“En aquest cas, el Tribunal Constitucional s’ha avançat. Ara veurem si el legislador es posa a regular així com toca aquest impost”. Sigui com sigui, la realitat és que són uns ingressos tributaris que l‟Ajuntament deixarà de tenir i que la regidora calcula en un milió d’euros aproximadament.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad