Aproscom es fa càrrec de 76 menús diaris entre Manacor i Porto Cristo

A partir de dimarts que ve elaborarà i repartirà menús de temporada entre domicilis i els centres de dia del municipi, per dos anys i 344.000 euros

 

Aproscom, la fundació per a la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual de Manacor i la seva comarca, serà l’encarregada a partir d’aquest dimarts que ve (2 de novembre), d’elaborar i començar a repartir els menús diaris fins als centres de dia del municipi i els que es reparteixen a domicili entre les persones amb dificultats que l’Ajuntament té definides.

“Es tracta d’una millora substancial del servei, que ara a més té una clàusula social, que afavorirà la inserció laboral, que crearà nous llocs de treball i que millorarà també l’economia local, ja que seran menús elaborats amb productes de temporada i en col·laboració amb productors d’aquí”, explica la regidora de Serveis Socials, Carme Gomila.

Es tracta d´un acord entre el consistori i Aproscom per dos anys (prorrogables a dos més) que tindrà una inversió pública de 344.000 euros. “És una aposta decidida a favor dels col·lectius més vulnerables que parteix des d’un centre especial que ja tenia una formació dual en cuina (de la qual ja n’han sortit els primers tres titulats) i que ara a més de l’autoconsum, pren la responsabilitat d’atendre un nou repte”, reafirma el gerent, Antoni Gaià.

Fins ara el servei d’elaboració dels menús corria a càrrec d’una empresa privada mentre que el repartiment el duia a terme dues treballadores familiars dels mateixos serveis socials municipals, “que ara recuperarem perquè puguin fer tasques més pròpies de l’àrea”. Un increment pressupostari que servirà per portar a taula 40 menús diaris (de dilluns a divendres) a domicili i 36 més entre els centres de dia de Manacor i Porto Cristo.

20 variants

“Cada temporada el menú canviarà depenent dels aliments. Seran plats de cuina mallorquina a partir dels quals hi haurà més de 20 variants diferents, depenent de les necessitats alimentàries i de salut de cada usuari”, concreta la responsable del servei ocupacional d’Aproscom, Maria Francesca Rigo, que reconeix que en un primer moment només hi haurà una opció bàsica de menú, però que en els propers mesos la previsió és oferir “diverses opcions de primers i sobretot de segons plats”.

“En definitiva és una oportunitat molt gran per millorar Manacor, per compartir valors i una idea social definida, donant noves possibilitats d’inserció laboral i social”, diu Gomila mentre observa com a l’altra banda del vidre del menjador del centre ocupacional que Aproscom té a Manacor, la cuina comença a funcionar a bon ritme sota la supervisió de la cuinera Marga Sansó.

Des de la fundació al·ludeixen al fet curiós que ara “seran els mateixos usuaris els qui seran els encarregats d’anar a les cases i atendre la gent més vulnerable que necessita ajuda, quan normalment sempre havia estat al revés. Aquests primers cinc minuts de presentació poden ser molt interessants per rompre molts tabús”.

El Servei Ocupacional d’Aproscom fa anys que forma persones adultes més grans de 16 anys amb discapacitat intel·lectual, oferint suport en la millora de les competències personals, socials i laborals. Tot això per oferir “entorns laborals a través dels quals es potencia el vincle i paper proactiu a la societat”, expliquen. “Una de les finalitats del servei és, sempre que sigui possible, facilitar la capacitació i preparació per accedir a la feina, així com mantenir i millorar la seva ocupació, afavorint la inserció al mercat laboral ordinari sempre que sigui possible”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad